VIDEO Suporterii timişoreni şi cei rapidişti au sărbătorit 30 de ani de prietenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coregrafia suporterilor alb-violeţi la Poli - Rapid 2-1
Coregrafia suporterilor alb-violeţi la Poli - Rapid 2-1

Coregrafia Peluzei Sud Timişoara a fost dedicată acestui eveniment, iar rezultatul din teren, 2-1 pentru alb-violeţi, nu a afectat cu nimic bucuria chefului de după partidă.

Începuturile acestei prietenii au fost la finala Cupei României din sezonul 1980-1981, când la Bucureşti s-au jucat în cuplaj meciurile Rapid - Pandurii şi Poli – Universitatea Craiova. Oltenii prezenţi la meci s-au solidarizat, motiv pentru care suporterii timişoreni şi giuleşteni au fost nevoiţi să se susţină reciproc.

“Oriunde, oricând, la bine, la greu, fraţi cu “Poli” vom fi mereu” sau “în 80 o prietenie s-a legat, ce va continua indiferent de rezultat” sunt două din mesajele arborate de-a lungul timpului de cele două tabere. Prietenia dintre suporterii celor două echipe, un exemplu în fotbalul românesc, dăinuie de 30 de ani. Indiferent de rezultatul meciului direct sau de unele supărări, frăţia nu a fost ruptă, ci din contră s-a consolidat de-a lungul anilor.

Nici meciul din Giuleşti din sezonul trecut, câştigat la masa verde de bănăţeni din cauza folosirii ilegale a jucătorilor Bălan şi Varga de către giuleşteni nu au afectat relaţiile dintre suporteri. "Regulamentele voastre de doi bani / Nu pot strica o prietenie de 30 de ani", a fost mesajul afişat atât de suporterii alb-violeţi, cât şi de giuleşteni, după acele evenimente.

Vezi mai jos video cu coregrafia aniversară creată de fanii alb-violeţi!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite