VIDEO Se întâmplă în România. Bradul de Crăciun din piaţa unui oraş, confiscat de Poliţie după ce a fost târât pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma care a transportat bradul nu avea aviz de însoţire a mărfii FOTO lugojinfo.ro
Firma care a transportat bradul nu avea aviz de însoţire a mărfii FOTO lugojinfo.ro

Caz incredibil într-un municipiu din România. Bradul de Crăciun tăiat din curtea unui centru de plasament şi transportat în centrul oraşului a fost confiscat de Poliţie. Autorităţile au găsit o soluţie ca bradul să rămână, totuşi, în piaţa în care a fost amplasat.

Telenovela bradului de Crăciun de la Lugoj, judeţul Timiş, continuă. După ce a fost tăiat din curtea unui centru de plasament şi târâit prin oraş, fiind zgâriate mai multe maşini, bradul a fost pus cu ajutorul unei macarale în Piaţa Iosif Constantin Drăgan. În urma plângerilor făcute de proprietarii maşinilor zgâriate, Poliţia a verificat documentele în baza cărora a fost transportat bradul, constatându-se că transportatorul nu avea aviz de însoţire a mărfii. Pentru această contravenţie, firma a fost sancţionată de Poliţie cu avertisment, iar bradul a fost confiscat şi predate în custodia Ocolului Silvic. Pentru a salva situaţia, bradul a fost donat de Ocolul Silvic primăriei. Astfel, pomul rămâne în piaţă.

Contactat de „Adevărul”, primarul Francisc Boldea a declarat că toate documentele necesare tăierii şi transportării bradului erau obţinute, cu excepţia avizului de transport. „Am avut şapte acte şi nu l-am avut pe al optulea, care nici nu ştiam că este necesar. Bradul nu e din pădure. E ca şi cum mi-aţi da un căruţ cu lemne şi îmi trebuie un aviz de expediere. Am avut toate actele, dar ne trebuia un aviz. L-am primit ca donaţie de la Ocolul Silvic şi o să îl dăm tot la centrul de pe Bocşei (n.r. de unde a fost tăiat) pentru lemn de foc”, a declarat primarul, potrivit căruia bradul a fost evaluat la suma 94 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite