UPDATE Ungurii caută un cangur vagabond. Marsupialul s-ar putea afla deja în România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, un cangur rătăcit în jurul orașului Gyula, aflat în apropierea graniței cu România, a pus în mișcare numeroase organizații de protecția animalelor din Ungaria.

UPDATE, ora 16.00

Reprezentanții organizației Vier Photen România au aflat de la reporterii "Adevărului" despre cazul cangurului dispărut în Ungaria. Această este singura asociație care are resurse și competență în astfel de probleme. Cei de la Vier Photen spun că vor lua legătura cu omologii lor din țara vecină, în cel mai scurt timp, pentru a vedea în ce măsură trebuie să se implice în căutarea cangurului dincoace de graniță.


Locuitorii din mărginimea orașului Gyula, aflat la câțiva kilometri de granița cu România, au anunțat autoritățile de prezența unui cangur care sare de voie prin curțile lor. Marsupialul vagabond a fost văzut ultima dată într-o pădurice, a fost filmat de televiziunile de știri, i s-au făcut poze, dar nu a putut fi prins. Mai multe organizații care se ocupă cu protecția animalelor și-au trimis reprezentanții la fața locului, pentru a ajuta la prinderea cangurului.



Printre profesioniști care au descins la Gyula s-au aflat angajații grădinii zoologice din Budapesta, reprezentanții Ligii Crucea Alba, dar și mai multe organizații. Cangurul este căutat și în zona frontierei cu puști cu tranchilizante, camere care detectează căldura și personal specializat în descoperiri de urme. A fost adusă și o mașină specială pentru transportul animalelor. Din nefericire, cangurul a dispărut și nimeni nu mai știe nimic de el de trei zile. Nu a fost exclus varianta ca simpaticul animal a să treacă granița cu România.



Un telefon din România

Nimeni nu știe cum a ajuns cangurul în păduricea de lângă Gyula, mai ales că de la grădinile zoologice din zonă nu lipsește niciun cangur. Unii se întreabă dacă cangurul nu a fugit de la un circ, ori de pe o proprietate privată, unde a fost ținut ca animal de casă.

Specialișii spun că nu este recomandat ca animalul să fie prins de cei care nu sunt abilitați sau nu sunt cunoscători, având în vedere că cangurul este un animal care se sperie foarte repede, exitând chiar pericolul să facă infarct. Se speră ca animalul originar din Austrailia să treacă peste perioada de îngheț, găsindu-și un adăpost undeva.

O persoană a sunat din România la televiziunea maghiară RTL Kub și a anunțat că cangurul este proprietatea lui, l-a găsit și l-a luat cu el. Din păcate, reporterii nu au mai reușit să ia legătura cu bărbatul care i-a sunat, asfel că nu pot să confirme ipoteza că animalul ajuns pe mâini bune.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite