UPDATE Un TIR încărcat cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe drumul dintre Timişoara şi vama Moraviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul s-a petrecut pe DN 58, în apropiere de localitatea Birda, a aproximativ 50 de kilometri de Timişoara. Echipajele de intervenţie ale ISU Banat se află la locul incidentului şi lucrează pentru a îndepărta pericolul de explozie.

UPDATE La locul accidentului s-au deplasat patru autospeciale ale pompierilor, care au oprit scurgerea de motorină şi au acoperit cu nisip combustibilul aflat deja pe pământ şi pe şosea. Din fericire, încărcătura de azotat de amoniu nu s-a împrăştiat. Incidentul la ieşirea din localitaea Birda, iar poliţiştii vor păstra perimetrul de câteva sute de metri în jurul TIR-ului răsturnat până când sacii cu azotat de amoniu vor fi descărcaţi şi transportaţi mai departe în condiţii de siguranţă. Echipajele de urgenţă au cerut oamenilor din casele aflate în imediata apropiere să evacueze locuinţele, ca măsură de precauţie.

Şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar autocamionul s-a răsturnat în şanţul de la marginea drumului. Acesta a suferit doar câteva contuzii şi a sunat imediat la 112, anunţând autorităţile şi despre încărcătura pe care o transporta. Pompierii au fost anunţaţi puţin după ora 8.00 şi abordează situaţia cu precauţie, pentru că rezervorul TIR-ului s-a spart, iar contactul dintre combustibil şi azotatul de amoniu poate duce la explozie.

În TIR se aflau aproximativ 24 de tone de azotat de amoniu. La faţa locului s-au deplasat, preventiv, şi echipaje SMURD, iar traficul este oprit pe DN 58, un drum foarte circulat care leagă Timişoara atât de vama Moraviţa (spre Serbia), cât şi de Reşiţa. Echipajele de poliţie care au ajuns la faţa locului au stabilit un perimetru de 200 de metri în jurul tirului răsturnat, în care nimeni nu are voie să intre, în afară de pompieri. Aceştia au situaţia sub control, reuşind să oprească scurgerea de motorină, lucru pentru care au folosit o improvizaţie din lemn, pentru că orice scânteie ar putea duce la o explozie.

Şoferul bulgar al TIR-ului este teafăr şi nu va fi dus la spital, însă va avea probleme, pentru că poliţiştii au constatat că autocamionul nu era marcat corespunzător pentru transportul de substanţe periculoase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite