UPDATE FOTO Se reiau alegerile locale în comuna timişeană Şag. Candidaţii de la PNL şi PSD au terminat la egalitate în primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru primar în localitatea timişeană Şag sunt reluate astăzi după ce candidaţii PNL şi PSD au ieşit la egalitate, fiecare având câte 387 de voturi.

UPDATE ORA 21.00 S-au închis urnele la Şag. Prezenţa la vot a fost de 58,7 la sută. Au votat 1.649 de persoane.

UPDATE ORA 19.00 Conform siteului 
prezentatur2.2016bec.ro, până la ora 19.00, la Şag au votat 1.500 de persoane din cei 2.850 aflaţi pe liste. Asta înseamnă 52,7% dintre votanţi. La Şag sunt deschide două secţii de votare, ambele la casa de cultură din localitate.

UPDATE ORA 16.00 Pe Daniel Precup de la PNL l-am găsit cât se poate de optimist. "Pentru mine este o zi mare. Eu zic că e mult mai bine decât în primul tur de scrutin. Aşteptăm să vedem şi rezultatele diseară. Timpul ţine cu noi, nu este foarte cald, este şi o zi dfântă, Rusaliile. Am emoţii, recunosc. Pornim cu şanse egale, cel mai bun să câştige. Săptămâna trecută am mai făcut un dor to dor, pot să spun că sunt mult mai pozitiv decât în primul tur", a spus Daniel Precup. 

UPDATE ORA 15.00 Cei doi candidaţi, Daniel Precup şi Flavius Roşu, aşteaptă cu emoţii sfârşitul acestei zile. Ambii se aflau în căminul cultural pentru a vedea cum decurg alegerile. "Pentru mine e o zi ca oricare alta. Avem puţine emoţii, dar vedem la sfârşitul zilei ce se întâmplă. Am mai umblat pe la oameni zilele trecute, dar nu foarte mult. A fost precampania, erau şapre candidaţi, apoi campania, oamenii s-au săturat să tot le bată cineva în porţi. Fiecare crede că are şanse, altfel nu ne băgam. Mai sunt mulţi oameni care trebuie să vină. Până la ora asta au fost aproape o mie de oameni din 2.800 de votanţi", a declarat Flavius Roşu, candidatul PSD.

UPDATE ORA 13.00 Până la ora 13.00, aproximativ 23 la sută dintre cei cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru a alege primarul din localitatea timişeană Şag. Printre cei care au ieşit să voteze se află şi cea mai în vârstă alegătoare, care în luna decembrie va împlini 90 de ani. "Să dea Dumnezeu să fie mai bine decât înainte. La toate voturile am fost după Revoluţie. Acum m-a adus nepotul cel mare, rândul trecut m-a adus nepotul cel mic", a spus Leontina Idoane. 

Alegerile se desfăşoară în cele două secţii amenajate în căminul cultural, iar până la această oră nu s-au înregistrat niciun fel de incidente.

Alageri locale 2016 -Şag

Unul dintre cele mai interesante rezultate de la alegerile locale din acest an, în urma scrutinului din 5 iunie, s-a înregistrat în comuna timişeană Şag.

Doi tineri, Daniel Andrei Precup (31 de ani - PNL) şi Flavius Roşu (30 de ani - PSD) au avut acelaşi număr de voturi. Aşa se face că locuitorii comunei Şag ies, dumunică, să voteze din nou. 

Cele două secţii de votare s-au deschis la ora 7 şi se închid la ora 21. Conform Biroului Electoral Central, la Şag sunt înscrişi 2.823 de alegători.

Se votează doar pentru funcţia de primar. În urma scrutinului din 5 iunie, partidele PSD, PNL şi ALDE au câte trei consilieri.

Consiliul Local Şag este completat de doi consilieri de la M10, unul de la FDGR şi un independent, Leu Darco. 


Daniel Precup (stânga) şi Flavius Roşu (dreapta) au intrat în turul doi după ce au obţinut acelaşi număr de voturi

Citeşte şi:

Situaţie inedită într-o comună din Timiş. Doi candidaţi sunt la egalitate şi intră în turul doi. Candidatul de pe locul 3 a pierdut alegerile la şase voturi distanţă

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite