Un concurs dedicat elevilor geniali şi blocat de politicieni, salvat de un om de afaceri. Evenimentul programat să aibă loc la Timişoara se va ţine la Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concurs de lansare a unor minisateliţi la care participă 70 de elevi din toată ţara, care ar fi trebuit să aibă loc la Timişoara, va avea loc la Caransebeş. După respingerea în Consiliul Judeţean Timiş a unui proiect care permitea organizarea concursului la Timişoara, omul de afaceri care deţine aeroportul din Caransebeş a fost de acord cu organizarea concursului aici.

Consiliul Judeţean Timiş întrunit miercuri în şedinţă extradordinară a respins un proiect care viza aprobarea regulamentului de utilizare a terenului aferent aeroportului utilitar Cioca. Respingerea proiectului a dus la blocarea unui concurs de lansare a unor minisateliţi la care trebuie să participe 70 de elevi din toată ţara. În timp ce politicienii căutau soluţii pentru deblocarea situaţiei, omul de afaceri Daniel Gabriel Olariu, care deţine aeroportul din Caransebeş, unde a şi înfiinţat un liceu tehnic de aviaţie, a luat legătura cu preşedintele Agenţiei Spaţiale Române, propunându-i să organizeze concursul la Caransebeş.

Am văzut criza care s-a creat din cauză că nu s-a votat ceva în Consiliul Judeţean Timiş, am luat legătura cu domnul preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, dumnealui a luat legătura cu domnul rector al Universităţii de Vest şi aşa a fost deblocată situaţia. Dacă tot se întâmplă evenimentul, vrem să îl facem unul de impact, atât pentru Aeroportul Caransebeş, cât şi pentru oraşul Caransebeş şi judeţul Caraş-Severin în care să implicăm şi Liceul Tehnologic de Aviaţie „Max Ausnit” din Caransebeş”, a declarat Daniel Gabriel Olariu, asociat în afaceri cu fiul lui Max Ausnit (fost industriaş în perioada interbelică), Steven Ausnit.

Rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, a anunţat că elevii vor fi transportaţi de la Timişoara la Caransebeş în ziua concursului cu mijloace de transport ale UVT. „Iată că, datorită implicării voluntare şi entuziaste a celor care îşi doresc ca tinerele talente din toată ţara să se poată întâlni la Timişoara, am reuşit să evităm anularea competiţiei echipelor ce vor lansa minisateliţii în teste de zbor, am depăşit impasul creat prin neautorizarea de către Consiliul Judeţean Timiş a desfăşurării întrecerilor în spaţiul Aerodromul Cioca. Mă bucur că am găsit deschidere şi dorinţă de susţinere din partea autorităţilor locale din judeţul vecin, Caraş-Severin, cărora le transmit mulţumiri şi aprecieri. Le doresc inspiraţie echipelor ce se vor întâlni la Universitatea de Vest din Timişoara în competiţia CanSat şi condiţii de zbor cât mai bune pentru prototipurile de minisateliţi pe care le vor ridica în aer la Aeroportul din Caransebeş”, a arătat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite