Un bătrân din Şag a murit ieri după ce a muncit în miezul zilei, când temeperaturile erau extreme de ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Şag, a picat ieri în curtea casei sale după ce a muncit afară, sub sorele puternic. Acesta era cardiac şi, în jurul prânzului, s-a prăbuşit. Medicii de la ambulanţă spun că este vorba de un infarct.

Bătrânul nu a ţinut cont de recomandările din ce în ce mai alerte ale medicilor şi nu s-a adăpostit de soare, aşa că, după o vreme în care a muncit afară, bărbatul a căzut din picioare. Fiul său, asistent medical, i-a acordat imediat primul ajutor şi a chemat ambulanţa. Medicii au intervenit si ei rapid şi au încercat minute în şir să îl resusciteze pe bărbat, fără niciun rezultat.

În acest weekend a fost instaurat un nou cod galben de caniculă pentru zona Banatului. Avertizarea este valabilă până la finalul săptămânii. Doctorii recomandă mai ales bătrânilor şi persoanelor cardiace să evite să stea afară în jurul amiezii. În plus, sunt indicate cantităţi mari de apă. 

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a redeschis centrele de prim ajutor, odată cu emiterea codului galben de caniculă pentru acest weekend. Astfel timişorenii se pot adăposti în holul Oficiului Poştal nr. 1, al Operei sau în incinta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite