Un bănăţean cu dare de mână. A plătit o mică avere pentru a-şi cumpăra câţiva ani de vechime în muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul limită până la care românii au posibilitatea să achite retroactiv contribuţii la pensii a fost prelungit până la sfârşitul anului. Termenul stabilit iniţial era 27 aprilie. Până la această dată, aproape 700 de timişeni şi-au cumpărat vechime în muncă, plătind peste un milion de euro.

O lege intrată în vigoare în toamna anului trecut şi valabilă până în 27 aprilie le-a dat posibilitatea românilor care nu au contribuit la sistemul de asigurări sociale să îşi cumpere vechime în muncă. Legea oferă posibilitatea asigurării pentru cel mult 5 ani anteriori datei la care se încheie contractul de asigurare socială. Nu pot încheia un astfel de contract pensionarii şi nici nu se pot plăti suplimentar sume de bani pentru perioade în care persoana a fost asigurată deja în sistemul public.

Potrivit directorului adjunct al Casei de Pensii Timiş, Traian Miheţ, în perioada 1 noiembrie 2016 – 27 aprilie 2017, în judeţul Timiş şi-au cumpărat vechime în muncă 676 de persoane, suma plătită de acestea fiind e aproape cinci milioane de lei. Cea mai mică sumă plătită a fost 221 de lei. Potrivit directorului adjunct de la Casa de Pensii Timiş a fost un timişean care a plătit o sumă uriaşă: 30.765 lei.

În urma succesului de care s-a bucurat legea care le oferă românilor posibilitatea să îşi cumpere vechime în muncă, termenul până la care legea care oferă posibilitatea asigurării retroactive se aplică a fost prelungit până la sfârşitul anului. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite