Ucigaşul cu Ferrari a fost eliberat din închisoare după doi ani şi două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La cinci ani după accident, Cocoană este un om liber. FOTO: Arhiva Adevărul
La cinci ani după accident, Cocoană este un om liber. FOTO: Arhiva Adevărul

Adrian Cocoană, şoferul care acum cinci ani s-a urcat cu maşina pe trotuar şi a ucis un tânăr, a fost eliberat condiţionat după efectuarea a jumătate din pedeapsa dată de judecători, patru ani de închisoare.

Acum cinci ani, Cocoană se afla la volanul unui Ferrari pe un bulevard din centrul Timişoarei când a pierdut controlul volanului, a acroşat un taxi şi apoi şi-a oprit bolidul pe trotuar, peste Lucian Reja, un inginer care se plimba cu prietena de mână. Cocoană a fugit de la locul accidentului în seara zilei de 19 august 2008 şi şi-a abandonat automobilul Ferrari peste victimă. El s-a predat a doua zi la Poliţia Rutieră, dar când anchetatorii nu au mai putut să stabilească dacă fusese băut sau drogat în momentul accidentului.

Ucigaşul cu Ferrari a fost arestat preventiv în perioada august - decembrie 2008. Cocoană a fost eliberat de magistraţii Judecătoriei Craiova, unde a fost strămutat procesul. În cele din urmă, în noiembrie 2011, Adrian Cocoană a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

Magistraţii de la Judecătoria Timişoara au admis cererea de eliberare condiţionată depusă de avocaţii lui Adrian Cocoană. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara nu au declarat recurs în cauză, în termenul legal, astfel că sentinţa Judecătoriei Timişoara este definitivă, iar de la ora 24.00 a zilei de luni, ucigaşul cu Ferrari poate fi un om liber.

Eliberarea sa acum este perfect legală, pentru că din pedeapsa finală au fost scăzute patru luni, timpul pe care Cocoană l-a petrecut în arest preventiv. Apoi, legea prevede că eliberarea condiţionată este posibilă după executarea efectivă a unei jumătăţi din pedeapsă şi cumularea executării a două treimi din pedeapsă prin muncă. Adrian Cocoană a îndeplinit aceste condiţii, iar la toate acestea s-a adăugat faptul că în spatele gratiilor ucigaşul a avut un comportament exemplar, explică redesteptarea.ro.

Citeşte şi:

Ucigaşul cu Ferrari cere anularea sentinţei prin care a fost condamnat la închisoare

Ucigaşul cu Ferrari va face puşcărie în regim semideschis

Ucigaşul cu Ferrari a primit sentinţa: patru ani cu executare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite