Timişoara creşte capacitatea de testare pentru coronavirus. A fost deschis un nou centru de diagnosticare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a pus la dispoziţie două aparate de testare pentru COVID
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a pus la dispoziţie două aparate de testare pentru COVID

Numărul testelor efectuate la Timişoara pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus creşte de patru ori. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi Centrul Regional de Sănătate Publică pun la dispoziţie trei aparate cu ajutorul cărora numărul testelor realizate într-o zi poate creşte de la 100 la 400.

Testele pentru depistarea COVID – 19 vor putea fi făcute la Timişoara, pe lângă Spitalul de Boli Infecţioase, unde se puteau face până acum aproximativ 100 de teste pe zi, şi la Spitalul Municipal Timişoara. Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş a pus la dispoziţia Spitalului Municipal două aparate care permit realizarea testelor pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus.

Aparatele au fost montate la Maternitatea Odobescu a Spitalulu Municipal, iar potrivit managerului unităţii medicale, Olimpia Oprea, în noul centru de diagnosticare se pot face 200 de teste pe zi. „La nevoie, putem creşte capacitatea”, a declarat Olimpia Oprea.

Rectorul UMF, Octavian Creţu a declarat că Universitatea de Medicină a pus la dispoziţia noului centru de diagnostic şi două echipe de specialişti din cadrul UMF care să realizeze testele. „Au fost date în comodat două aparate de mare capacitate care pot procesa câte 100 de probe fiecare pe o tură de opt ore. Necesarul de teste e acum de 300. Până mâine, vom aduce probele la zi. Am mobilizat două echipe, o echipă de la disciplina de Genetică şi o echipă de la Biochimie. Personalul care lucrează este al universităţii. Până acum este suficient pentru câte probe trebuie procesate”, a declarat rectorul UMF.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat miercuri că, pe lângă aparatele puse la dispoziţie de UMF, Centrul Regional de Sănătate Publică pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2. La „Victor Babeş” ar putea fi făcute astfel, pe lângă, cele 100 de teste pe zi, încă 100 de teste zilnic. Practic, în cele două centre de diagnosticare din Timişoara pot fi făcute cel puţin 400 de teste pe zi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite