Timişoara, capitala "Earth Hour", stinge luminile pentru o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara a devenit Capitala Earth Hour după strângerea de PET-uri
Timişoara a devenit Capitala Earth Hour după strângerea de PET-uri

Timişoara organizează sâmbătă, 23 martie, în colaborare cu WWF România, evenimentul „Capitala Earth Hour 2013”, alături de peste 6.500 de oraşe de pe întreg globul

Cetăţenii, instituţiile publice precum şi  companiile private din Timişoara sunt rugaţi ca sâmbătă, 23 martie, între orele  20.30 şi 21.30, să fie alături de acest proiect prin stingerea luminii în locuinţele proprii, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea precum şi iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le deţin.

Pentru a marca evenimentul în mod corespunzător, între orele 20.30-21.30 va fi stins iluminatul public în zona centrală a Timişoarei.

Scopul acţiunii este de a  trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi” şi de combatere a schimbărilor climatice.

Timişoara va transmite un mesaj ecologic, şi de conştientizare  a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor - asupra adoptării unei conduite ecologice pentru  gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Mesajul „Earth Hour” („Ora Pământului”) este atât unul simbolic, de încurajare a simplului  gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei  familii, cât şi la nivelul  companiilor şi instituţiilor.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea Earth Hour, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6.500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.
 
Municipalitatea timişoreană organizează în Piaţa Victoriei, cu începere de la orele 18.30, un spectacol de lumină şi sunet, la care vor participa artişti, organizaţii şi voluntari.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite