Temniţă grea pentru „Lolita“ care şi-a ucis iubitul cu 30 de ani mai în vârstă din cauza indiferenţei şi a lipsei de afecţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Răceanu a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru uciderea concubinului său, Dan Ardelean
Cristina Răceanu a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru uciderea concubinului său, Dan Ardelean

Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul în care Cristina Răceanu, o tânără de 18 ani din Timişoara, este judecată pentru uciderea concubinului său, în vârstă de 48 de ani. Cristina Răceanu a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru violenţă în familie – omor comis asupra concubinului. Tânăra a fost obligată să plătească daune morale de 100.000 de euro.

Trimisă în judecată pentru omor după ce şi-a ucis concubinul cu mai multe lovituri de cuţit, timişoreanca în vârstă de 18 ani, Cristina Răceanu, a fost condamnată în primă instanţă la 11 ani de închisoare şi obligată să plătească daune morale de 25.000 de euro pentru fratele victimei, 25.000 de euro pentru mama victimei şi 50.000 de euro pentru fiica victimei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

Indiferenţa şi lipsa de afecţiune, plătite cu viaţa

Rechizitoriul de trimitere în judecată a Cristinei Răceanu arată că tânăra şi-a ucis concubinul în 8 noiembrie 2016 din cauza frustrării provocate de indiferenţa şi lipsa de afecţiune a iubitului cu 30 de ani mai în vârstă. Chiar dacă la ultimul termen de judecată din dosar, Cristina Răceanu a declarat că iubitul său o obliga să se prostitueze, în faţa procurorilor tânăra a declarat că a decis să îl omoare pe Dan Ardelean în momentul în care nu a mai simţit afecţiunea de la începutul relaţiei, bănuind că această lipsă de afecţiune este cauzată de relaţia concubinului său cu alte femei.

„Aceasta (n.r. Cristina Răceanu) a resimţit o stare de supărare şi de frustrare şi, de asemenea, inculpata susţine că în această ultimă perioadă de timp au existat momente în care s-a gândit ca la un moment dat să îl omoare pe concubinul său, însă nu a fost sigură că chiar vrea să îl ucidă pe acesta şi nici că este capabilă să comită o asemenea faptă”, se arată în rechizitoriu. Potrivit documentului, tânăra şi-a plănuit crima, înainte de comiterea omorului meditând în baie asupra crimei pe care urma să o comită. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite