Cum şi-a premeditat „Lolita“ crima. Indiferenţa şi lipsa de afecţiune faţă de iubita cu 30 de ani mai tânără, plătite cu viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care este judecată Cristina Răceanu, o tânără de 18 ani din Timişoara, acuzată că şi-a ucis concubinul cu 30 de ani mai în vârstă, scoate la iveală adevăratul motiv al crimei. Tânăra le-a declarat anchetatorilor că a decis să îşi omoare concubinul în momentul în care acesta a început să fie indiferent faţă de ea şi să nu îi mai acorde atenţie. Datele de la dosar arată că tânăra a premeditat crima.

Rechizitoriul de trimitere în judecată a Cristinei Răceanu „Lolita” din Timişoara acuzată că şi-a ucis iubitul, pe Dan Ardelean, zi „Vântu”, un bărbat cu 30 de ani mai în vârstă, scoate la iveală că tânăra şi-a ucis concubinul pentru că acesta avea momente în care era indiferent faţă de ea şi nu îi arăta afecţiune. Chiar dacă la ultimul termen de judecată din dosar, Cristina Răceanu a declarat că iubitul său o obliga să se prostitueze, în faţa procurorilor tânăra a declarat că a decis să îl omoare pe Dan Ardelean în momentul în care nu a mai simţit afecţiunea de la începutul relaţiei, bănuind că această lipsă de afecţiune este cauzată de relaţia concubinului său cu alte femei.

„Aceasta (n.r. Cristina Răceanu) a resimţit o stare de supărare şi de frustrare şi, de asemenea, inculpata susţine că în această ultimă perioadă de timp au existat momente în care s-a gândit ca la un moment dat să îl omoare pe concubinul său , însă nu a fost sigură că chiar vrea să îl ucidă pe acesta şi nici că este capabilă să comită o asemenea faptă”, se arată în rechizitoriul .

Omorât în ziua în care a fost tandru

Datele de la dosar, care redau declaraţia tinerei din faza de anchetă, mai arată că în dimineaţa zilei de 8 noiembrie 2016, Dan Ardelean a plecat de acasă manifestând indiferenţă faţă de iubita sa. Întors acasă, bărbatul a fost tandru, „a vorbit frumos concubinei sale, a invitat-o şi pe aceasta la masă, chiar insistând şi rugând-o de mai multe ori să servească masa împreună cu el”. „Lolita” a refuzat să ia parte la masă şi a decis să îşi ducă planul la îndeplinire şi să îl omoare pe bărbat.

„Inculpata s-a deplasat în bucătăria primului apartament al imobilului, de unde a luat un număr de trei cuţite, iar ulterior, înarmată cu aceste trei cuţite a revenit în cel de-al doilea apartament al imobilului şi a intrat în baie. În timp ce se afla în baie inculpata a chibzuit timp de aproximativ 5-10 minute referitor la omorul pe care urma să-l comită, a decis că va comite omorul, iar după acest interval de aproximativ 5-10 minute, în timp ce se afla în baie, inculpata a auzit că concubinul său se află de partea cealaltă a uşii, pe holul din faţa băii, a deschis brusc uşa de la baie, iar cu un cuţit de bucătărie pe care îl avea în mâna dreaptă i-a aplicat concubinului său o lovitură în zona inimii”, se mai arată în rechizitoriu.

Documentul surprinde şi momentul de după comiterea crimei, când tânăra a ieşit în stradă cerând ajutor. Speriată şi agitată s-a dus la un bărbat care avea maşina parcată în zonă. „Ajută-mă, te rog. Am omorât un om”, a fost apelul disperat al tinerei, care a fost arestată în aceeaşi seară. Procesul se judecă la Tribunalul Timiş, tânăra recunoscându-şi fapta şi cerând să fie judecată în procedură simplificată. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite