Spectacol de teatru de un sfert de milion de euro la Timişoara şi Szeged

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Teatrul Maghiar din Timişoara va avea loc un eveniment în premieră pentru România: spectacolul “Alice, pe urmele lui Lewis Caroll” uneşte oraşele Timişoara şi Szeged prin intermediul tehnologiei ICT

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara, împreună cu Inno-Motive Nonprofit Kft. din Szeged prezintă un spectacol duplex, legat prin tehnologia internetului. Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 15.00.
 

Spectacolul, întitulat “Alice, pe urmele lui Lewis Carroll” a fost realizat în cadrul proiectului Virtual Theater- Cultural Bridge E-THEATRUM, proiect derulat de Teatrul Maghiar din Timişoara, în parteneriat cu Inno-Motive din Szeged, susţinut de Uniunea Europeană printr-o finanţare în valoare de 274.067,11 euro.
 

Vor exista două ecrane-gigant, două scene simultane, iar spectacolul va putea fi urmărit live de mii de spectatori. Piesa se joacă în limba engleză.


"Proiectul, care se apropie de final, a fost conceput pentru a reuni producători, e-traineri, tineri cu aptitudini artistice, actori şi spectatori din spaţiul ungaro-român şi de a realiza, împreună, un pod cultural, care oferă noi posibilităţi de comunicare şi conexiune între public şi teatru", spune Balzs Attila, directorul teatrului Maghiar din Timişoara.


Evenimentul duplex va putea fi urmărit live pe internet, pe adresa www.e-theatrum.eu, însă doritorii sunt invitaţi să participe şi personal la spectacol în Timişoara, la sediul Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite