Şcolile se tem de catalogul viitorului. Câte unităţi de învăţământ din Timiş vor să pună note electronic

0
0
Catalogul viitorului FOTO Kinderpedia.ro
Catalogul viitorului FOTO Kinderpedia.ro

Până în 16 august, şcolile care vor să treacă la catalogul electronic, în cadrul programului pilot lansat de Ministerul Educaţiei, au putut depune cererile la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pentru că nu au fost foarte mulţi doritori, ministerul a prelungit termenul cu câteva zile.

Se fac paşi spre eliminarea catalogului clasic cu care atâtea generaţii de elevi au fost obişnuiţi. În 2020, Ministerul Educaţiei a început un program pilot, care continuă şi în următorul an şcolar. Deocamdată, catalogul digital nu e obligatoriu, ci opţional. Doar că din septembrie 2022, şcolile care doresc pot folosi doar catalogul electronic, fără cel clasic, dar acesta trebuie tipărit şi arhivat obligatoriu la finalul anului, iar directorii sunt cei care trebuie să se înscrie în program.

Şcolile care vor să treacă la catalogul electronic aveau termen să depună solicitare până în 16 august, însă, pentru că nu au fost prea mulţi doritori, s-a prelungit termenul până în 20 august. 

Până acum, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a centralizat 12 şcoli care vor să renunţe la catalogul clasic pentru cel electronic.

“Din păcate numărul şcolilor nu este atât de ridicat, până în momentul de faţă, din datele centralizate de noi, avem 12 unităţi de învăţământ care se adaugă faţă de cele de anul trecut, care doresc să intre în programul guvernamental ce se referă la catalogul electronic. În etapa aceasta majoritatea şcolilor sunt din Timişoara, dar avem şi din judeţ”, a declarat Cosmin Hogea, inspector şef-adjunct la ISJ Timiş. 

Un motiv pentru numărul redus al solicitărilor pentru catalogul electronic este şi perioada concediilor. 
 

“Avem semnale de la directori că în perioada următoare se vor mai adăuga câteva şcoli. Din păcate mulţi culegi sunt plecaţi, sunt în concedii, motiv pentru care mai aşteptăm câteva zile finalizarea listei. Mai primim solicitări până la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus Cosmin Hogea.

Kinderpedia

Catalog electronic FOTO Kiderpedia.ro
 

Anul trecut, în tot judeţul Timiş au fost doar şapte unităţi de învăţământ care au optat pentru catalogul electronic, în cadrul proiectului pilot al Ministerulului Educaţiei.

Unităţile care vor face parte din această reţea de şcoli pilot, trebuie să aibă contractele semnate cu furnizorii, să aibă programele şi serviciile de catalog electronic, asigurând o siguranţă a datelor cu caracter personal. 
 

Anul trecut au fost 248 de şcoli din întreaga ţară, alese de Ministerul Educaţiei, care au putut trece notele în catalogul electronic.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Catalogul de care se temeau generaţii întregi de elevi devine istorie. În locul lui, instrumente digitale

Peste 400 de elevi din Timişoara încep şcoala mai repede. Sunt copii din 15 ţări: Germania, Canada, Statele Unite, Turcia, Polonia sau Austria

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite