Şase oferte pentru proiectarea şi construcţia noului terminal de pe Aeroportul Timişoara, care va costa 38 de milioane de euro VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect Aeroport Timişoara
Proiect Aeroport Timişoara

Valoarea estimată a proiectării şi execuţiei lucrărilor de construire a noului terminal destinat plecărilor externe este de aproximativ 38 de milioane de euro.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Timişoara continuă într-un ritm alert. Astăzi, la ora 15.00, s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor în vederea proiectării şi execuţiei noului terminal destinat plecărilor externe. 

S-au înscris şase ofertanţi, iar valoarea estimată a proiectării şi execuţiei lucrărilor de construire este de aproximativ 38 de milioane de euro.  

Terminalul va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in, şase porţi de scanare automată a documentelor.


"Astăzi au fost anunţaţi ofertanţii pentru achiziţia proiectării şi execuţiei terminalului de plecări cuse externe. este de trei ori mai mare decât ceea ce există în momentul de faţă aici. Va urma o evaluare a ofertelor, avem o firmă specializată care va face acest lucru. Când se va încheia totul, în doi ani de zile, o să putem spune că vom avea cel mai frumos aeroport din România. Şoseaua este senzaţională, calea ferată o avem într-o parte de marfă, din partea cealaltă de pasageri, pentru că se va ajunge la aeroport cu un tren urban, gen metrou uşor. Şi asta până în 2024. E un proiect pe care-l face Ministerul Transporturilor", a declarat Dorel Grădinaru, directorul Aeroportului Timişoara.

Proiect Aeroport Timişoara


 

Termenul limită de finalizare a construcţiei este 31.12.2023. Sursele de finanţare sunt asigurate din fonduri europene nerambursabile prin programul POIM 2014-2020, bugetul de stat şi fonduri proprii. 

Important pentru dezvoltarea aeroportului este şi proiectul de modernizare şi extindere a suprafeţei de mişcare, care include reabilitarea capitală a pistei de decolare / aterizare şi care va permite utilizarea acesteia de către aeronave de mare capacitate, cu anvergura maximă a aripilor de 65 metri (Boeing 777, Airbus 330 etc.), cu o greutate de totală de 360 tone şi o încărcătură de până la 100 tone. 

Totodată va fi înlocuit actualul sistem de balizaj, va fi extinsă platforma de parcare a aeronavelor, precum şi căile de rulare. 
 

Totodată au fost demarate procedurile preliminare pentru realizarea unui centru intermodal cargo, care va fi construit pe un teren cu suprafaţa de 34 de hectare şi care se doreşte a fi operaţional în trimestrul IV din 2023. Centrul va avea în final 40.000 metri pătraţi de hale, precum şi între 50.000 – 160.000 metri pătraţi de alte facilităţi.


Vă mai recomandăm:

Noul terminal de pe Aeroportul Timişoara arată ca o galerie de artă. Un proiect în premieră naţională VIDEO

Cum arată şoseaua de aproape 3 milioane de euro care leagă Aeroportul Timişoara de centura oraşului FOTO
 

Statuia lui Traian Vuia, inaugurată pe Aeroportul Timişoara: A ajuns acolo unde vin şi pleacă „aparatele zburătoare” care au la bază ceva născut din geniul lui

S-a deschis noul terminal pentru sosiri externe la Aeroportul Timişoara. Drulă: Durata de aşteptare pentru intrarea în ţară se va reduce la jumătate

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite