Săltat de „mascaţi” după un anunţ la mica publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 29 de ani din localitatea Hezeriş (judeţul Timiş) a fost ridicat de Poliţie şi dus la audieri, fiind acuzat de contrabandă cu tutun şi falsificare de documente: poliţe de asigurare, certificate de înmatriculare sau chiar permise. Ancheta a pornit de la un anunţ dat de tânăr pe internet.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, au efectuat miercuri dimineaţa 48 de percheziţii domiciliare, pe raza a 15 judeţe. Principalul suspect în ancheta, coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj este Petre Dacian, un tânăr de 29 de ani din localitatea timişeană Hezeriş.

Bărbatul este acuzat că deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fără a firor al marcate, peste limita de 1 kg tutun de fumat, contrabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Concret, tânărul este acuzat că şi-a făcut în propria locuinţă o mică „fabrică” de tutun, pe care îl cumpăra brut şi îl revindea în urma prelucrării la preţul de 120 de lei pe kg, reuşind să vândă peste 100 kg. Surse judiciare au declarat că toată ancheta a pornit de la un anunţ de mică publicitate.

„În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziţionat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispoziţiile legale”, au arătat poliţiştii potrivit cărora, tânărul din Hezeriş este acuzat şi pentru falsuri.

„Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare în câmpul muncii”, se mai arată într-un comunicat al Poliţiei Timiş. Oamenii legii vor duce la audieri trei persoane: principalul suspect şi doi complici. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite