Sala Olimpia din Timişoara îşi schimbă faţa cu 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare sală polivalentă din Timişoara, construită în 1968, va fi modernizată în urma unei finanţări de 2,5 milioane de euro. Consiliul Local a aprobat efectuarea studiului de fezabilitate, iar în perioada următoare va avea loc licitaţia pentru lucrări.

Sala polivalentă „Constanin Jude”, cunoscută de timişoreni cu numele Sala Olimpia, va fi supusă unui amplu proces de modernizare. Construită în 1968, cea mai mare sală de sport din oraş este depăşită şi necesita de mult lucrări ample de reparaţii. Mulţi au fost de părere că sala urmează să fie abandonată după construirea unei săli moderne, care a rămas până acum doar la stadiul de intenţie. Până să existe finanţare pentru o construcţie nouă, futuristă şi aliniată la standarde occidentale, Consiliul Local a aprobat din bugetul local 2,5 milioane de euro, pentru lucrări la Sala Olimpia. S-a votat deja aprobarea efectuării unui studiu de fezabilitate, iar în perioada următoare se va stabili proiectul şi se va organiza licitaţia pentru firma care se va ocupa de lucrări.

Nu va fi mărită

Olimpia a mai trecut în anii trecuţi prin câteva etape de cosmetizare. Înainte ca Timişoara să găzduiască Campionatul European de Baschet fete – „under 16”, din 2008, s-a vopsit podeaua, s-au montat scaune şi s-au modernizat vestiarele.  „Din 2007, de când sala a fost preluată de primărie, s-au făcut mai multe lucrări decât în 15 ani cât au fost cei de la minister. Şi în această vară s-a refăcut podeaua, acoperişul, pentru că ploua înauntru. Niciodată nu a arătat aşa bine sala. Dar ce urmează va fi cu adevărat de amploare. Se va înlocui faţa de sticlă, pentru că arată foarte rău. Geamurile erau montate direct pe grilajul de metal, nu mai erau etanşe, bătea vântul înăuntru şi era zgomot”, a declarat Petru Cojocaru, administratorul Sălii Olimpia.

Noul proiect conţine şi refacerea în totalitate a acoperişului, se va schimb aparchetul, care până acum a tot fost peticit, şi se vor face lucrări în zona rezervată spectatorilor. Iniţial, s-a dorit şi construirea unei noi tribune în partea estică a sălii, însă acest lucru nu se va întâmpla din cauza costurilor foarte ridicate. Astfel, deocamdată, sala va rămâne la capacitatea de 1.400 de locuri pe scaune. „În loc de tribune, în partea cu vestiare urmează să se ridice o aripă de clădire în care se vor realiza spaţii de birouri, vestiare şi o sală de conferinţe. Am înţeles că aici se va muta şi sediul clubului CSM”, a mai spus Cojocaru.

Modernizarea sălii va duce şi la achizţionarea unui nou sistem de sonorizare, înlocuit anul trecut, dar care nu se ridică la un nivel acceptabil. În timp ce Sala Olimpia se va afla în reconstrucţie, antrenamentele şi meciurile de baschet, handbal, volei şi fotbal în sală, dar şi celelalte competiţii, se vor desfăşura în sala „Mircea Albu” din zona Dacia, cât şi în sălile aflate în apropierea oraşului.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite