S-au jucat cu drogurile şi le-a explodat televizorul în faţă. Doi tineri sunt în stare gravă la Spitalul de Arşi, cinci persoane au fost reţinute într-o anchetă DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre tinerii răniţi în explozia de la Tomnatic au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti FOTO www.oradetimis.ro
Doi dintre tinerii răniţi în explozia de la Tomnatic au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti FOTO www.oradetimis.ro

Patru tineri din localitatea timişeană Tomnatic au fost victimele unui incendiu provocat de explozia unui televizor. Două dintre victime sunt în stare gravă, fiind transportate la Bucureşti. Din primele cercetări se pare că explozia a fost provocată de un experiment cu ulei de cannabis.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat au fost alertaţi marţi după-masă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea timişeană Tomnatic. Casa a fost cuprinsă de foc în urma unei explozii, patru tineri de 19, 29 (doi dintre ei) şi 31 de ani fiind răniţi. Doi dintre tineri au suferit arsuri pe 60-70 la sută din suprafaţa corpului şi au fost duşi cu elicopterul SMURD la Timişoara, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Ceilalţi doi tineri răniţi în explozia urmată de incendiu au, potrivit pompierilor, arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului. Primele cercetări au scos la iveală că explozia a fost provocată de un televizor, care pur şi simplu le-a explodat în faţă celor patru tineri. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul explozia ar fi fost provocată de un experiment cu droguri, vaporii uleiului de canabis folosit în experiment intrând în contact cu un scurt-circuit produs la televizor.

DIICOT a descins în zonă

Poliţiştii au refuzat să ofere mai multe detalii despre legătura dintre experimentul cu droguri şi explozie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mirela Drăghicioiu precizând doar infracţiunile pentru care s-a deschis dosarul penal. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor vătămare corporală din culpă şi distrugere, urmând ca poliţiştii să stabilească cu exactitate cauza producerii incendiului şi să dispună măsurile legale care se impun”, a declarat Mirela Drăghicioiu. Miercuri dimineaţa, procurorii poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descins în zona Sânnicolau Mare, de unde au ridicat mai multe persoane suspectate de deţinerea unor substanţe periculoase.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri de risc. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, cei  şase membri ai grupării infracţionale, cu vârste între 20 şi 34 de ani, ar fi comercializat şi distribuit droguri de risc (cannabis) pe raza oraşului Sânnicolau Mare şi municipiului Timişoara. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un kg de cannabis”, au arătat poliţiştii timişeni, potrivit cărora cinci persoane au fost reţinute. 

Vizat de anchetă ar fi şi unul dintre tinerii implicaţi în experimentul care a dus la explozia de la Tomnatic. Primarul localităţii, Stoian Vasiu a declarat că proprietarul casei în care a avut loc explozia a fost condamnat în trecut pentru droguri, având de făcut mai multe zile de muncă în folosul comunităţii, ca urmare a condamnării. Potrivit mai multor site-uri de medicină alternativă, uleiul de cannabis, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă, „este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale”, fiind folosit în tratarea unor afecţiuni ca: diabet, osteoporoză sau cancer. „Uleiul de cânepă atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, crescând în mod semnificativ calitatea vieţii  bolnavilor de cancer care au urmat acest tip de tratament”, spune pe site-ul propriu un specialist în medicină alternativă. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite