S-a inaugurat Laboratorul de informatică Nokia de la UVT. Spaţiu de cercetare, testare şi inovare tehnologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator la standarde internaţionale la UVT
Laborator la standarde internaţionale la UVT

În urma colaborării între compania Nokia şi Universitatea de Vest din Timişoara s-a reuşit proiectarea şi dotarea unui spaţiu de cercetare, testare şi inovare tehnologică, denumit Laboratorul de informatică Nokia, în care noile generaţii de studenţi şi cercetători au acces la o platformă tehnică inovativă, aflată la standardele mondiale ale domeniului.

Inaugurarea acestui nou spaţiu al ştiinţei şi cercetării a avut loc în prima zi a anului universitar 2021-2022 la UVT. În cadrul noului Laborator de informatică Nokia de la UVT a fost instalată, în prima etapă, o reţea de 15 sisteme compacte all-in one de ultimă generaţie, care va fi utilizată de studenţii şi cercetătorii din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, urmând ca în etapa următoare, aceste sisteme să fie conectate la diverse echipamente şi platforme Nokia, pentru implementarea în parteneriat a viitoarelor proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare.

„În contextul epidemiologic actual, Nokia şi-a menţinut sprijinul pentru mediul academic susţinând educaţia online prin adaptarea conţinutului curriculei şi modalităţilor de predare, fără a renunţa la niciuna dintre activităţile cu şi pentru studenţi. Inaugurarea acestui laborator reprezintă încă o dovadă a implicării în perfecţionarea generaţiilor următoare prin susţinerea educaţiei. Acest demers este unul cât se poate de firesc având în vedere parteneriatul strategic pe care Nokia îl are cu Universitatea de Vest din Timişoara. Suntem încântaţi să venim în sprijinul Universităţii prin echiparea acestui spaţiu de studiu la standarde moderne. Pe lângă aceasta, Nokia continuă să fie alături de studenţi, prin cursurile puse la dispoziţia acestora, facilitarea accesului la hub-ul de cercetare şi inovare care este Nokia Romania Garage, prin programe de internship şi prin mentorat în cadrul lucrărilor de diplomă, practică de vară sau a proiectelor colective”, a transmis Sabin Totorean, reprezennantul Nokia România.

laborator Nokia

Parteneriatul strategic pe care UVT l-a realizat în ultimii ani cu mediul de afaceri şi principalele companii de înaltă tehnologie prezente în Timişoara, care în 2021 a condus la formarea Grupului Partenerilor Strategici UVT, a devenit o realitate prin care UVT contribuie la evoluţia comunităţii, cu proiecte inovatoare dezvoltate în comun, mai mulţi parteneri universitari şi de business, susţine Marinel Pirtea, rectorul UVT. 

laborator Nokia

"În acest cadru, parteneriatul de lung parcurs cu Nokia România aduce dezvoltarea şi inovarea în spaţiile UVT. Prin inaugurarea acestui laborator de informatică, o infrastructură avansată oferită de Nokia România, vom conecta tinerele talente din UVT, studenţi şi cercetători, pentru dezvoltarea de proiecte de vârf. Suntem în prima zi a unui an universitar care începe atipic, pentru că vom avea şi multe activităţi ce se vor desfăşura în continuare hibrid sau online. Totuşi, pregătirea de specialitate, prin aplicaţii practice, este important să se desfăşoare în format clasic, prin infrastructura universitară de laborator, iar noul Laborator de informatică Nokia devine, în acest context, un nou spaţiu în care tehnologia se întâlneşte cu talentele tinerilor studenţi şi ale mentorilor lor”, a adăugat Marilen Pirtea.

laborator Nokia
laborator Nokia
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite