Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, va veni la Timișoara. Este invitata lui Dominic Fritz

0
Publicat:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vrea să vină în 2023 la Timișoara, la evenimentele organizate cu ocazia deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii. 

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, și Dominic Fritz SURSA Primăria Timișoara
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, și Dominic Fritz SURSA Primăria Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, se află la Bruxelles într-o campanie de promovare a Timișoarei 2023. Fritz s-a întâlnit, mați, 6 decembrie, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, căreia i-a lansat invitația să vină la Timișoara.

„M-am simțit onorat de deschiderea pe care președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a arătat-o pentru Timișoara. A fost entuziasmată de cât de relevant este povestea Timișoarei cu diversitatea și potențialul ei de inovare, în contextul actual european”, a spus primarul Dominic Fritz.

Cei doi au vorbit și despre aderarea României la zona Schengen, primarul Timișoarei susținând, din nou, faptul că e timpul ca Europa să devină una și să doboare bariera Schengen. Roberta Metsola a reconfirmat poziția Parlamentului European exprimată în rezoluția adoptată în octombrie, prin care susține aderarea României și Bulgariei la zona Schengen.

La întâlnire a participat și europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR).

În cadrul întrevederii, primarul Dominic Fritz a răspuns pozitiv propunerii Robertei Metsola ca Timișoara să se alăture campaniei de solidaritate europeană „Generators of hope”, pe care Președinta Parlamentului European a inițiat-o recent. 

Campania își propune să ajute poporul ucrainean prin furnizarea de generatoare de energie. 

Peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în timpul războiului, lăsând 10 milioane de ucraineni fără electricitate, acum, în perioada iernii.

Imediat după invazia trupelor rusești în Ucraina, Timișoara, cu sprijinul lanțului Profi, a trimis la Cernăuți generatoare de curent, într-un transport umanitar.

Urmează întâlnirea de la Ambasada României la Paris

Vizita din capitala Franței este urmarea vizitei făcute în luna septembrie a acestui an, când s-a stabilit organizarea unei recepții oficiale în cinstea Zilei Naționale a României, dedicată Timișoarei. Aceasta va avea loc în 6 decembrie, la Ambasada României la Paris și va reuni corpul diplomatic, diaspora română, reprezentanți ai mediului cultural din capitala Franței.

Primarul Dominic Fritz a început în această toamnă o campanie de promovare externă a Timișoarei în marile orașe europene. În luna noiembrie a fost la Berlin și în ianuarie urmează Groningen din Olanda. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite