REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Cum au trăit elevii din Timiş examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arina Izgirean este optimistă după proba de Limba Română. FOTO: Vali Silaghi
Arina Izgirean este optimistă după proba de Limba Română. FOTO: Vali Silaghi

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro va publica, luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care sunt aşteptaţi să participe 5.915 elevi din judeţul Timiş, dintre care 1195 sunt din promoţiile anterioare. Subiectele la Bac 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la Bac 2013 vor fi transmise luni, 1 iulie, pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmarite in direct pe site-ul adevarul.ro.

Arina Izgirean este unul dintre cei peste 5.000 de liceeni timişeni care au susţinut luni proba scrisă la Limba Română. Nota pe care a primit-o de la simulare nu a fost încurajatoare, însă tânăra este sigură că va avea mai mult succes la Bacalaureat.

Chiar dacă se aştepta la alt subiect principal, Arina nu a dezarmat, coniderând că este bine pregătită pentru a face faţă oricărei teme. "A fost destul de lejer, chiar dacă am fost surprinsă, mă aşteptam să primim genul liric, dar până la urmă am primit genul epic. La subiectul al treilea, unde aveam de scris un eseu dintr-o poezie la alegere, din simbolism, am ales «Plumb», de George Bacovia", a spus Arina Izgirean, de la Liceul Teoretic "J. L. Calderon" din Timişoara.

Eleva a susţinut examenul la Colegiul Naţional "C. D. Loga", instituţie care a fost centru de examinare pentru patru licee: "Loga", Liceul Teoretic "J. L. Calderon", Liceul Teoretic "William Shakespeare" şi Liceul Teoretic "Bela Bartok"."Sper să iau peste 9, chiar dacă la simulare am luat 6. Însă acolo am primit «romanul», pe care chiar nu-l studiasem la momentul respectiv. Am făcut şi meditaţii, am scris mult, am ştiut ce să scriu, aşa că sunt sigură că voi lua o notă bună. Aş vrea să mă înscriu la Facultatea de Drept", a mai spus tânăra absolventă de liceu.

Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, dintre cei 5.226 de elevi înscrişi pentru probele scrise, 516 au fost absenţi. În plus, doi elevi din Timişoara au intrat în sala de examen cu telefoanele mobile, deşi acest lucru este interzis, şi au fost eliminaţi de la Bacalaureat.

Tinerii au fost aşteptaţi la ieşire de părinţi mai emoţionaţi decât ei, cu care au discutat apoi subiectele primite. "Sper să iau peste 8 la această probă, însă ştiţi cum e, la Limba Română este interpretabil, nu e ştiinţă exactă. Subiectele au fost accesibile", a spus una dintre tinerele care a ieşit de la examenul de Bacalaureat.

"A fost un pic greu. Nu pot să zic că mă aşteptam la vreun subiect anume. La subiectele I şi II am scris, la al treilea nu prea. A fost suficient timp, nu a fost asta o problemă, timpul are răbdare", a spus unul dintre liceenii care au susţinut examenul la Colegiul Naţional "C. D. Loga", instituţie care a fost centru de examinare pentru patru licee: "Loga", Liceul Teoretic "J. L. Calderon", Liceul Teoretic "William Shakespeare" şi Liceul Teoretic "Bela Bartok".

"Primele două subiecte au fost destul de uşoare, al treilea a fost mai greu. Cu siguranţă a fost mai greu decât la simulare. Sper să iau o notă peste 7, aş fi mulţumită", a spus o altă tânără.

Profesorul de română Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Bucureşti a rezolvat toate subiectele de la examenul scris la română pentru ambele profiluri studiate de liceeni: Uman şi Real, dar a vorbit şi despre capcanele care puteau apărea:

Cum se rezolvă subiectele de la BAC 2013 la Limba Română 

CITEŞTE ŞI:

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 TIMIŞOARA / adevarul.ro publică luni rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Limba Română

SUBIECTE BAC 2013 / Aproape 6.000 de elevi din Timiş dau luni examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite