Primar condamnat la închisoare cu suspendare după ce a bătut un cetăţean care s-a opus unui proiect: „El a sărit la mine, mi-a dat una şi ne-am certat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Sasca Montană, Ion Policean FOTO expressdebanat.ro
Primarul din Sasca Montană, Ion Policean FOTO expressdebanat.ro

Curtea de Apel Timişoara a emis vineri, 8 februarie, sentinţa finală într-un dosar în care un primar a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă după ce l-a îmbrâncit pe un cetăţean cu ocazia unei şedinţe de consiliu local.

Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană, judeţul Caraş – Severin, a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. De asemenea, primarul va trebui să lucreze la primăria pe care o conduce 45 de zile în folosul comunităţii. Primarul a fost trimis în judecată la în decembrie 2017, fiind acuzat că, în iule 2015, cu ocazia unei şedinţe de Consiliu Local s-a purtat abuziv cu un cetăţean nemulţumit că primăria vrea să închidă vechea conductă de apă şi să furnizeze apă pe o conductă nouă.

Schimbarea modului de furnizare a apei i-a nemulţumit pe cetăţeni pentru că în sistemul vechi plăteau pentru apă o taxă fixă, iar asta le permitea să ude grădinile şi să folosească apa la discreţie. Odată cu introducerea noului sistem, cetăţenii ar fi trebuit să plătească apa în funcţie de consum.

Nemulţumiţi, cetăţenii au mers la şedinţa de Consiliu Local cu ocazia căreia trebuia să se decidă închiderea conductei vechi de apă şi deschiderea noii conducte. Din cauza scandalului iscat pe tema proiectului de hotărâre, preşedintele de şedinţă a dispus suspendarea şedinţei pentru o pauză în care spiritele să se calmeze. Scandalul a degenerat când primarul l-a îmbrâncit pe unul dintre cetăţenii veniţi la primărie.

„La un moment dat, în timp ce inculpatul Polplicean Ion a ieşit din sala de şedinţă şi se deplasa pe holul ce duce spre ieşirea din primărie mai multe persoane dintr-un grup aflat pe hol au reînceput discuţiile contradictorii adresândui-se şi reproşându-i aceleaşi probleme ca şi cele făcute cu ocazia şedinţei. Pentru a evita escladarea situaţiei inculpatul se îndreaptă spre intrarea unui birou însă pe scările acestuia se opreşte şi i se adresează numitului Matei Alexandru, aflat şi el în grup, reproşându-i că ori de câte ori îl sună să îi comunice vreo solicitare se află în stare de ebrietate şi îi adresează injurii, moment în care acesta îi adresează înjurii şi expresii jignitoare. Inculpatul se întoarce de la intrarea în birou, se îndreaptă spre Matei Aalexandru şi îl invită să părăsească incinta primăriei. În momentul în care inculpatul Popliceanu Ion ajunge lângă Matei Alexandru acesta îl lovesţe cu pumnul în zona feţei, Popliceanu Ion îl împinge pe Matei Alexandru spre ieşirea din incinta primăriei, acesta se dezechilibrează iar în cădere se agaţă de hainele inculpatului Popliceanu Ion, zgâriindu-l în zona laterală a omoplatului drept, după care cade, pe spate, pe uşa de la intrarea în primărie iar inc ulpatul Popliceanu Ion îl loveşte cu pumnii şi cu picioarele până când au intervenit alte persoane şi l-au oprit”, au descris procurorii incidentul. 

În urma loviturilor încasate de la primar, cetăţeanul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Imediat după incident, primarul a declarat pentru Radio Reşiţa: „A fost o ceartă, aşa, la şedinţă, cum se întâmplă în administraţie. El a sărit la mine, mi-a dat una şi ne-am certat. M-au ţinut consilierii şi bine că a fost doar atât”. Contactat de „Adevărul”, primarul din Sasca Montană nu a comentat decizia definitivă a instanţei în cazul său. Edilul a spus că pedeapsa nu îi va afecta mandatul de primar. În privinţa reţelei de apă care a iscat scandalul în urma căruia a fost condamnat, primarul Ion Policean a declarat că demersurile de introducere a noii reţele au fost suspendate la vremea respectivă, dar în perioada următoare se va trece la noul sistem. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite