Poliţia a luat la puricat sute de motivări medicale dintr-un oraş de lângă Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de 16 ani a reuşit performanţa să stârnească o anchetă a poliţiei. Tânărul "a fabricat" cu o imprimantă şi mai multe programe de software mai multe motivări medicale. Tânărul a vândut apoi motivările către colegii lui.

Decizia poliţiei de a deschide o anchetă în acest caz, respectiv de a confisca toate motivările care au fost folosite în acest an şcolar i-a luat prin surprindere atât pe profesorii de la Grupul Şcolar "Mihai Eminescu" din Jimbolia, cât şi pe elevi. În acest timp, elevul care le-a fabricat, Radu Lazăr, este cercetat penal de poliţie. Poliţia urmează să verifice autenticitatea fiecărei motivări medicale.

"Elevul e unul normal. El nu a dat în cap la nimeni, dar în acelaşi timp nici nu a câştigat locul întâi la vreo olimpiadă de chimie. După ce vom afla care este rezultatul anchetei iniţiate de poliţie, şi şcoala va începe o proprie anchetă. Nu mă aşteptam ca elevul să fabrice motivări false, mai ales că el a avut în jur de zece absenţe", a spus Adrian Petruţ, directorul Grupului Şcolar "Mihai Eminescu" din Jimbolia. În cazul în care va fi găsit vinovat şi de profesori, tânărul de 16 ani riscă să se aleagă cu media la purtare scăzută.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite