Pista aeroportului din Timişoara are nevoie de lucrări de peste 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Idolu
Dan Idolu

În lista de probleme cu care se confruntă Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, una deloc scurtă, printre cele mai importante lucruri de rezolvat se numără pista de decolare şi aterizare, care are din nou nevoie de investiţii.

Pista a mai trecut printr-un "şantier" şi acum trei ani, însă nu a fost reparată în totalitate. „Cel mai important obiectiv din acest an este pista de decolare şi aterizare, care a suferit niște degradări. Anul acesta a fost întocmit proiectul tehnic, sperăm ca vineri să putem semna contractul. Din păcate, deşi am început în iulie cu toată procedura, am ajuns în octombrie, fapt care nu va permite finalizarea lucrărilor în acest an. Preţul este de 3,2 milioane de euro. Demararea acestui proiect ne bucură, deoarece în curând avioanele nu ar mai fi putut opera pe această pistă”, a spus Dan Idolu, directorul aeroportului.

Poarta aeriană din capitala Banatului va înregistra în perioada următoare o diminuare a traficului, pentru că Austrian Airlines nu va mai efectua curse pe perioada iernii, în timp ce Carpatair le va reduce pentru acelaşi interval de timp.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri