FOTO Fântâna cu peşti din centrul Timişoarei a fost colorată spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna cu peşti din Timişoara scăldată în culori Foto: Ştefan Both
Fântâna cu peşti din Timişoara scăldată în culori Foto: Ştefan Both

Fântâna arteziană cu peşti din Timişoara a fost iluminată arhitectural. Spoturile de lumini colorate oferă o nouă dimensiunie acestui simbol al oraşului de pe Bega

Fântâna cu peşti din Piaţa Victoriei a fost iluminată architectural. Timişorenii care au trecut miercuri seara prin centrul oraşului au putut vedea noua înfăţişare a fântânii pe timpul nopţii.

Spoturile de lumini colorate oferă o imagine spectaculoasă a fântânii. Acestea sunt programate să îşi schimbe culorile după câteva secunde şi sunt distribuite pe mai multe "etaje".

Fântâna arteziaznă, cunoscută şi sub numele de Fântâna cu peşti din centrul Timişoarei a devenit un loc emblematic în oraş. 

Nu este un monument istoric, însă se încadrează cu arhitectura Pieţei Victoriei. Fântâna a fost construită în 1957, în formă de stea cu cinci colţuri.
 

Pe aceasta au fost filmaţi, în 1969, membrii formaţiei Phoenix cântând melodia „Totuşi sunt ca voi”. De atunci au mai avut loc câteva modificări ale formei bazinului. 

Iluminarea arhitectonică a fântânii vine după statuia “Lupoaica cu pui”, dăruită Timişoarei în 1926 de oraşul Roma, şi Palatul Loyd.

  

GALERIE FOTO

Citiţi şi:

FOTO Legătura dintre statuia Lupoaicei din Timişoara şi dictatorul fascist Benito Mussolini

 

Fântâna cu peşti din Timişoara a fost colorată Foto Fântâna cu peşti din Timişoara a fost colorată Foto Fântâna cu peşti din Timişoara a fost colorată Foto
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite