Patronul unei firme de catering din Timişoara şi-a ameninţat angajaţii cu amenzi dacă folosesc apă caldă în bucătărie. „Aşa ceva încă n-am întâlnit“
0Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Timiş a închis în ultima lună 17 unităţi de alimentaţie publică din Timişoara şi a dat amenzi de 290.000 de lei, găsind nereguli grave. Unul din punctele de lucru închise este al unei firme de catering care le-a interzis angajaţilor să folosească apă caldă. „Deasupra bucătăriei locuieşte patronul”, a fost explicaţia primită de comisarii de la Protecţia Consumatorului.
Mutat în urmă cu o lună de la Braşov la Timişoara, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Vest, Sorin Susanu, a declanaşat o serie de controale în urma cărora 17 unităţi de alimentaţie publică au fost închise, fiind aplicate şi amenzi de 290.000 de lei. Printre punctele de lucru închise de Protecţia Consumatorului sunt spa-urile a două hoteluri de patru stele sau un restaurant din centrul Timişoarei. Potrivit lui Sorin Susanu, cu ocazia controalelor la un restaurant dintr-un mall timişorean s-a găsit piept de raţă expirat de peste un an.
De asemenea, la o firmă de catering care livra mâncare pentru două grădiniţe, un hotel şi un spital privat de oncologie, s-au pereţi mucegăiţi, condiţii de depozitare improprii, dar şi un afiş prin care angajaţilor li se cerea să nu folosească apa caldă pentru că riscă „amendă mare”.
„Este stupefiant. E o chestiune pe care eu nu am mai întâlnit-o până acum. Din contră, e obligatoriu ca unitatea să beneficieze de apă caldă şi să se folosească în parametric legali. În această unitate, explicaţia celor de acolo a fost că nu pot folosi apa caldă pentru că deasupra locuieşte patronul, debitul de apă al acestuia va scădea şi prin urmare riscă amendă mare. E un lucru absolute inacceptabil şi nemaiîntâlnită”, a declarat Sorin Susanu.