Operă ţărănească, rock şi atmosferă transilvăneană, în premieră la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remusz Szikszai, actor şi regizor maghiar născut în România
Remusz Szikszai, actor şi regizor maghiar născut în România

Teatrul Maghiar din Timişoara va găzdui, în această seară, de la ora 19.00, premiera piesei “Operă ţărănească”, regizată de Remusz Szikszai

"Opera ţărănească”, considerată una dintre cele mai bune piese din Ungaria, este prelucrarea unei poveşti de baladă sub forma unei opere. Este o tragedie greacă foarte comică, într-un decor cu paie, cu muzică folclorică si barocă, joc şi voie bună. La bază stau cântece maghiare populare ardeleneşti, muzică barocă şi rock, iar rezultatul este un amalgam bizar. 


Regizorul piesei este Remusz Szikszai, născut la Carei, în judeţul Satu Mare, care a devenit o figură cunoscută în Ungaria. 


În România a lucrat ca şi hamal în gară, vânzător, bucătar şi ospătar, iar apoi a început să cocheteze cu actoria în trupă de amatori din localitatea natală. Între 1990 şi 1994 a fost figurant la Teatrului Maghiar din Cluj. A intrat apoi la Facultatea de Actorie din Târgu Mureş, dar a devenit cunoscut la Budapesta. Mai întâi a lucrat ca şi realizator la Duna TV, iar mai târziu a ajuns protagonist în sitcomuri maghiare. În ultimii ani a început să regizeze. 
 

Premiera piesei “Opera ţărănească” va avea loc în această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrul Maghiar din Timişoara. Spectacolul se traduce simultan în limba română.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite