O notăriţă acuzată că „învia“ morţi pentru tranzacţii cu terenuri agricole, prezentată instanţei pentru arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara desfăşoară o amplă anchetă în judeţul Caraş-Severin, o notăriţă care a legalizat mai multe tranzacţii ilegale, inclusiv ale unor persoane decedate, fiind acuzată de abuz în serviciu. Prejudiciul este estimat la peste 500.000 de lei.

Keller Vanda Kuki, un notar din judeţul Caraş-Severin, şi Gheorghe Racolţa, un bărbat mandatat pentru mai multe tranzacţii cu terenuri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit procurorilor, Racolţa este acuzat că în calitatea sa de mandatar, a realizat mai multe tranzacţii cu alte false, fiind ajutat de notarul Keller.

„Începând cu primăvara anului 2013, inculpatul Racolţa Gheorghe, în calitate de mandatar al unor persoane vătămate, a achiziţionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judeţul Caraş-Severin, în baza unor acte false întocmite cu complicitatea notarului public Keller Vanda Kuki, inducând astfel în eroare reprezentanţii persoanelor vătămate şi cauzând un prejudiciu de 531.890 lei, reprezentat de sumele pe care inculpatul le-a primit în vederea achiziţionării acestor terenuri, cu privire la care s-a stabilit ulterior că au mai fost vândute altor persoane”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit aceleiaşi surse, pentru realizarea tranzacţiilor fictive, în biroul notarului Keller Vanda Kuki au fost legalizate o serie de documente în numele unor persoane care, fie nu au trecut prin biroul notarului, fie pur şi simplu erau decedate, în lipsa persoanelor care apar în documente semnând în fals Gheorghe Racolţa. Procurorii au mai arătat că mandatarul şi notăriţa nu s-au împiedicat nici în legea intrată în vigoare anul trecut, care prevede dreptul de preempţiune al vecinilor în cazul unor tranzacţii imobiliare. „Inculpatul Racolţa Gheorghe a convenit cu notarul public Keller Vanda Kuki să modifice o parte din actele întocmite şi să înlocuiască registrul notarial în care acestea erau trecute cu alte acte, respectiv să întocmească promisiuni de vânzare-cumpărare antedatate, care nu au fost semnate de vânzători , ci de inculpat (n.r. Gheorghe Racolţa)”, au mai arătat procurorii care i-au reţinut pe notăriţă şi pe partenera de afaceri a acestuia. Keller Vanda Kuki şi Gheorghe Racolţa vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă în cursul zilei de vineri. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite