Nicu Covaci, umilit de Ministerul Afacerilor Externe: Phoenix nu are suficientă "notorietate" pentru a reprezenta România la Expo Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Covaci a fost contactat de un reprezentant al MAE pentru un concert în cadrul Expo Milano 2015. În urma unei analize, liderul de la Phoenix a fost informat că nu are suficientă "notorietate".

Nicu Covaci a fost de acord cu un concert la Expo Milano 2015, iar la iniţiativa celor de la Ministerul Afacerilor Externe, a completat o serie de formulare. Într-un final, a primit un răspuns care l-a lăsat fără replică.

“Ca urmare a analizei pe care suntem în măsură să o facem în momentul de faţă, vă comunicăm faptul că programul dumneavoastră, propus a se desfăşura în incinta expoziţiei, nu poate atinge maximul de vizibilitate pe care notorietatea artiştilor, calitatea performance-ului şi costurile le presupun. Publicul vizitator îşi focusează atenţia pe multitudinea de accente cu specific naţional ale Expo Milano 2015, iar programele culturale de durată, precum concertul propus, nu ar capacita atenţia vizată”, a venit răspunsul, semnat de Georgian Ghervasie, comisar general pentru România la Expo Milano 2015.

“Eu nu ţineam neapărat să văd Italia în toamna anului 2015. Dar aş vrea să ştiu CINE e suficient de <reprezentativ> şi cine are suficientă <notorietate> pentru diaspora,  şi suficient <specific national> să reprezinte ţara asta, dacă nu muzica Phoenix? Pe undeva mai sper, în optimismul meu caracteristic, că până la urmă ICR şi Ministerele implicate au vrut să mă salveze de o apariţie penibil organizată de români în străinătate… Nu? Le suntem îndatoraţi pentru efortul făcut şi respectăm gestul”, a comentat Nicu Covaci situaţia, pe blogul său.
 

Expo Milano 2015 se desfăşoară în perioada 1 mai-30 octombrie, sub genericul “Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”. România participă la expoziţie cu un pavilion naţional.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite