Mafia imobiliară din Timişoara mai primeşte o lovitură. Lider al clanului Cârpaci, obligat să ofere informaţii despre „mijloacele sale de existenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care Trifu Cârpaci a vrut să cumpere apartamente şantajându-şi vecinii FOTO debanat.ro
Clădirea în care Trifu Cârpaci a vrut să cumpere apartamente şantajându-şi vecinii FOTO debanat.ro

Judecătoria Timişoara a emis prima sentinţă în dosarul de şantaj în care este judecat Trifu Cârpaci, liderul unui clan de romi din Timişoara. Baştanul a fost condamnat cu suspendare şi obligat să le plătească victimelor sale daune morale. De asemenea, Cârpaci a fost obligat să ofere informaţii „de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă”.

Trifu Cârpaci a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, fiind acuzat că începând cu anul 2007 şi-a terorizat vecinii pentru a-i determina să îi vândă apartamentele în care locuiesc. Mai concret, ajuns proprietar pe mai multe apartamente dintr-un imobil istoric, prin metode specifice mafiei imobiliare, Trifu Cârpaci a început să îşi terorizeze vecinii pentru a-i determina să vândă la preţ de nimic numai să scape din infern.

„Începând cu anul 2007,  bărbatul ar fi exercitat acte de ameninţare faţă de patru persoane care locuiau în imobilul unde acesta deţinea mai multe apartamente, în scopul de a le determina să-şi vândă locuinţele, pentru ca ulterior acesta să devină proprietarul întregului imobil. În momentul în care bărbatul s-a mutat în imobil, i-ar fi contactat pe ceilalţi locatari şi le-ar fi solicitat să-i vândă apartamentele la preţuri subevaluate faţă de preţul pieţei. Ulterior, când locatarii au refuzat, cel în cauză ar fi trecut la acte de intimidare a acestora, prin provocarea, în repetate rânduri, de inundaţii în apartamentele respective, ameninţări cu acte de violenţă şi proferarea de expresii jignitoare”, au arătat poliţiştii care au lucrat în dosar.

Prima fază a procesului în care este judecat Trifu Cârpaci s-a judecat la Judecătoria Timişoara, care a emis şi sentinţa de pe fond în acest caz. Astfel, Cârpaci a primit o pedeapsă pentru fiecare din cele patru fapte de şantaj de care a fost acuzat, fiind condamnat în final la o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare sub supraveghere pe un termen de cinci. Prin aceeaşi sentinţă, care nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara, este obligat să se supună onor măsuri de supraveghere printre care şi  comunicarea informaţiilor „de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă”. De asemenea, judecătorul l-a obligat pe baştan să plătească 2.000 de euro daune morale uneia dintre victime şi câte 1.000 de euro pentru alte trei victime din dosar. În total, Cârpaci trebuie să achite daune morale de 5.000 de euro daune morale şi 6.000 de lei cheltuieli de judecată.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite