Locuitorii din vestul ţării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ideile bune de afaceri sunt finanţate cu 40.000 de euro FOTO Shutterstock
Ideile bune de afaceri sunt finanţate cu 40.000 de euro FOTO Shutterstock

Romactiv Business Consulting şi Universitatea de Vest din Timişoara oferă o şansă rară pentru locuitorii din zona de vest a României. Aceştia pot obţine până la 40.000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru a demara o afacere non agricolă în mediul urban.

Finanţarea poate fi obţinută prin proiectul StartActiv Vest, ce are ca obiectiv înfiinţarea a 73 de noi afaceri în judeţele din Regiunea Vest şi este derulat de Romactiv Business Consulting în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Pe lângă şansa de a obţine finanţare, antreprenorii pot beneficia gratuit de cursuri de formare în domeniul antreprenorial, consiliere şi servicii suport pentru a-şi dezvolta o afacere.

Acest proiect are mai multe avantaje. În cadrul acestui proiect antreprenorii aspiranţi nu trebuie să deschidă o firmă dacă nu primesc finanţarea şi, în plus, cheltuielile se vor face direct din suma câştigată - aceştia nu trebuie să efectueze plăţi pentru care abia apoi să solicite decontarea.

Pot beneficia de finanţare şi de serviciile suport angajaţii, persoanele care desfăşoară o activitate independentă, persoanele inactive (inclusiv studenţii) şi şomerii (înregistraţi, neînregistraţi, de lungă durată).

Selectarea planurilor de afaceri se va face în sistem competitiv, potrivit criteriilor de evaluare, în baza punctajului obţinut, în cadrul a două sesiuni organizate în perioada iulie-august 2018, respectiv septembrie-octombrie 2018.

Numărul de persoane care pot beneficia de formare antreprenorială este limitat, iar posibilitatea de înscriere se face pe principiul primul venit, primul servit, în ordinea înscrierii în grupul ţintă.

De asemenea, înscrierea la curs nu obligă în niciun fel participanţii la pornirea unei afaceri sau  participarea la concursul de planuri de afaceri.

Cei interesaţi se pot înscrie pe acest site.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite