Localitatea Trebur din Germania a inaugurat o stradă cu numele oraşului românesc Jimbolia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panou în oraşul Trebur FOTO Facebook/Jimbolia
Panou în oraşul Trebur FOTO Facebook/Jimbolia

La intrarea în localitate a fost montat un pano care prezintă oraşele cu care Trebur este înfrăţit: Jimbolia din România şi Verneuil d’Avre et d’Iton din Franţa.

În prezenţa a aproximativ o sută de participanţi, Carsten Sittmann, primarul oraşului Trebur din Germania (din landul Hessa), înfrăţit cu Jimbolia din luna decembrie 2017, alături de viceprimarul Jimboliei, Toth Gábor, au inaugurat, în week-end, noua stradă cu numele Jimbolia (Jimboliastraße).

Cele două localităţi înfrăţite vor continua să dezvolte relaţii de colaborare şi schimburi în diverse domenii, iar conform promisiunii viceprimarului Toth Gábor, Jimbolia intenţionează la rândul său să inaugureze o nouă stradă cu numele Trebur.

De asemenea, la intrarea în localitate a fost montat panou care prezintă oraşele cu care Trebur este înfrăţit: Jimbolia din România şi Verneuil d’Avre et d’Iton din Franţa. 

FOTO Facebook/Jimbolia


Până în 1900, din totalul populaţiei de 10.152 de locuitori ai Jimboliei, 82,7 la sută erau germani, 15,1 la sută maghiari şi 0,5 la sută români. Cei mai mulţi şvabi au emigrat în Germania. Astăzi, germanii mai reprezintă doar 2,9 la sută din locuitorii oraşului de la graniţă. 

FOTO Facebook/Jimbolia
FOTO Facebook/Jimbolia
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite