Liliana Oneţ nu doreşte să renunţe la funcţia de subprefect de Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subprefectul de Timiş susţinut de PNL când a fost instalată noua guvernare, Liliana Oneţ, nu îşi propune să demisioneze din funcţie odată cu desfacerea alianţei PSD – PNL. Ea spune că este funcţionar public şi că nu are motiv să renunţe la post.

În momentul instalării noii guvernări USL, în Timiş prefect a fost numit Eugen Dogariu, susţinut de PSD, iar subprefect Liliana Oneţ, susţinută de PNL. Odată cu preluarea noilor posturi, ei au devenit demnitari şi au renunţat la haina politică.

Marţi seara alianţa dintre cele două partide a luat sfârşit, iar liberalii au solicitat reprezentanţilor partidului din Ministere să îşi dea demisia, atât la nivel de ministru, cât şi la capitolul secretari de stat. Nu s-a spus nimic despre prefecţi şi subprefecţi.

Conform legislaţiei, aceştia sunt apolitici. Aceasta este şi motivarea oferită de Liliana Oneţ, subprefect de Timiş, atunci când a anunţat miercuri că rămâne pe funcţie. Ea spune că este funcţionar public, din acest motiv nu va renunţa de funcţie. „Nu sunt demnitar, ministru, secretar de stat, îmi fac treaba în continuare”, a declarat Oneţ.

Totuşi, Guvernul Ponta ar putea decide schimbarea din funcţie a subprefectului de Timiş, aceasta ar putea fi trimisă în funcţie în alt judeţ, aşa cum s-a întâmplat şi cu alţi foşti reprezentanţi ai administraţiei Executivului în Teritoriu, inclusiv în Timiş.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite