Ionuţ Nasleu, fostul director al Pieţelor din Timişoara, condamnat pentru şantajarea unor ziarişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Nasleu are de plătit şi daune Sursa arhivă
Ionuţ Nasleu are de plătit şi daune Sursa arhivă

Ionuţ Nasleu, fost director la Pieţe SA şi fost consilier al primarului Nicolae Robu, a fost condamnat de Judecătoria Timişoara, la doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru şantajarea a doi ziarişti, soţ şi soţie. Decizia nu e definitivă.

Judecătoria Timişoara a dat joi, 20 ianuarie, verdictul în dosarul în care Ioan Nasleu, fostul director general de la Pieţe SA, a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni. Fostul consilier al primarului Nicolae Robu a acuzat de şantajarea jurnalistului Dragoş Boţa (editor şef al Pressalert.ro) şi a soţiei acestuia, Iulia Boţa (director Debanat.ro).

Nasleu a trimis un mesaj de ameninţare cu publicarea unei pretinse înregistrări video care ar pune-o într-o lumină proastă pe soţia jurnalistului şi cerând ca publicaţiile acestora să nu mai continue dezvăluirile despre ilegalităţile sale.

Nasleu a fost acuzat şi că i-a şantajat pe doi angajaţi de la Pieţe SA, încercând să-i determine să demisioneze, altfel va da familiilor pretinse înregistrări care ar fi dovedit o pretinsă relaţie. De asemenea şi de faptul că a semnat în fals o adeverinţă prin care susţinea iubita lui este colaboratoare a Pieţe SA ca să poată să vină la Timişoara în plină stare de urgenţă, după ce a trimis la Bucureşti maşina firmei să o aducă. 

“În timpul procesului, Ioan Nasleu s-a declarat nevinovat pentru toate acuzaţiile care i-au fost aduse, însă a susţinut că nu-şi mai aduce aminte când a fost întrebat despre discuţia descoperită pe telefonul său cu Lucian Boncu în care-i cerea ajutor să afle informaţii despre soţia jurnalistului Dragoş Boţa. Judecătoria Timişoara l-a găsit, astăzi, vinovat pe Nasleu de şantajarea editorului şef al Pressalert.ro, Dragoş Boţa, şi a directorului debanat.ro, Iulica Boţa, fiind condamnat pentru fiecare infracţiune la câte un an şi opt luni de închisoare. 

De asemenea, Nasleu a fost găsit vinovat şi de săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri şi instigare la uz de fals. Fostul director de la Pieţe SA a fost achitat pentru acuzaţia că i-a şantajat de pe cei doi angajaţi. 

În urma contopirii pedepselor, Nasleu a primit pedeapsa finală de pedeapsa închisorii de 2 ani, 8 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu termen de încercare de patru ani. 

De asemenea, Nasleu a fost condamnat să plătească daune morale de 10.000 euro jurnalistului Dragoş Boţa şi de 15.000 euro către Iulica Boţa. 

De asemenea, inculpatul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la una dintre următoarele două instituţii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş sau a STP Timişoara. Nasleu va trebui să plătească suma de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat pentru prezentul litigiu”, scrie Pressalert.ro.
 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

UPDATE Fostul şef al pieţelor din Timişoara, Ionuţ Nasleu, cercetat în libertate sub control judiciar

Şeful pieţelor din Timişoara, intrat într-un conflict dur cu primarul Dominic Fritz, a fost demis

Ionuţ Nasleu a trimis, în stare de urgenţă, maşina de la Pieţe SA la Bucureşti ca să-i fie adusă iubita la Timişoara

Nasleu, şeful pieţelor din Timişoara, a trimis angajaţii societăţii primăriei să-i facă reparaţii în apartamentul secret din Bucureşti

Cine este şeful pieţelor din Timişoara care îl persiflează din SUA pe primarul Fritz: „Naşul meu e milionar în America”

Mesaj incredibil al unui liberal: „Am cedat Timişoara unor personaje virulente, pe care obişnuiam să le batem în şcoală şi cărora le furam mâncarea”

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite