Insecticid în valoare de un milion de euro furat din Italia, găsit în România. Flagrantul, organizat la Timișoara

0
Publicat:

Cinci bărbați care transportau peste 4.400 de flacoane cu insecticid, care valorează aproximativ un milion de euro, au fost prinși în flagrant pe o stradă din Timișoara. Insecticidul a fost furat din Italia.

Insecticidul a fost găsit în urma unui flagrant organizat la Timișoara FOTO Poliția Română
Insecticidul a fost găsit în urma unui flagrant organizat la Timișoara FOTO Poliția Română

Un bărbat de 51 de ani a fost reținut și alte patru persoane sunt cercetate în libertate într-un dosar de tăinuire și trafic de substanțe toxice. Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara este realizată cu sprijinul Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Potrivit IPJ Timiș, „polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș (SICE) au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timișoara, un autoturism și o autoutilitară, în care se aflau 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice”.

„În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conținând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanțe toxice, produsele fiind  oferite spre vânzare la prețul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piață a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro”, a transmis IPJ Timiș.

Atât cele 4.420 de flacoane de insecticid, cât și mașina cu care era transportată marfa au fost confiscate.

„În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara”, a mai transmis IPJ Timiș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu autoritățile judiciare din Italia, vor efectua în continuare cercetări, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor 5 persoane și luării măsurilor legale care se impun”, a mai transmis Poliția.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite