Idee la Timişoara: o echipă de fotbal Politehnica a suporterilor, pe modelul United of Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii alb-violeţi din Peluza Sud
Suporterii alb-violeţi din Peluza Sud

Puţinii suporteri alb-violeţi rămaşi activi după problemele din ultima vreme nu acceptă moartea lentă a echipei şi nici prezenţa lui Marian Iancu în viitorul clubului favorit, oricât de subru ar fi acesta.

În momentul în care clubul Manchester United a fost preluat de către un om de afaceri american, cei mai conservatori suporteri ai celebrei echipe britanice au spus că nu se mai poate şi, ca un protest la adresa afacerii care a devenit fotbalul modern, şi-au înfiinţat propriul club. L-au numit United of Manchester, cu echipamentul roşu-alb-negru şiş au scris în actul constitutiv că echipa nu are voie să aibă sponsor pe tricoul de joc. United of Manchester s-a înscris, în 2005, în eşalonul al 10-lea din fotbalul engelz, iar astăzi joacă la al şaptelea nivel, Northern Premier League Premier Division, de unde a ratat în ultimii doi ani promovarea la mustaţă, în play-off.

Asociaţia Supoerterilor Timişoreni Druckeria şi Universitatea Politehnica ar urma să fie membri fondatori ai noului club, care ar porni de jos, din liga a IV-a sau chiar a V-a. Fanii au avut chiar şi discuţii preliminare cu unii oameni de fotbal, foşti sau actuali polişti. La nivel de judeţ, banii ar urma să fie asiguraţi de sponsori şi, poate, de autorităţile locale (e nevoie de maximum 100.000 de euro pe sezon), iar în conducerea clubului ar urma să se regăsească oameni care au activat în ultimii ani la Poli, precum Dorin Micşa, Petre Muşat sau Viorel Vişan.

"Ne vom întâlni cu domnul Robu, să vedem dacă autorităţile au vreun plan. Dacă ei se gândesc la fuziuni sau altfel de combinaţii de acest gen, noi le vom respinge din start şi le vom propune să înfiinţăm noi o echipă. Esenţial este să nu ne murdărim printr-o interferenţă cu istoria altora. Cât timp echipa va fi în liga a patra sau a treia, nu e nevoie să pompezi mulţi bani în club, astfel că este obligatoriu să se înceapă cât mai repede construcţia unui stadion nou. Nu mai putem să stăm cu acesta pe care îl avem, vechi de 50 de ani", a spus Ema Cernescu, unul dintre membrii activi ai Druckeria, citat de ProTV.

Unul dintre cei abordaţi de suporteri cu această idee, fostul jucător şi antrenor alb-violet Iosif Rotariu, nu ar spune nu. "Mie nu mi-e ruşine să muncesc. Aş accepta să antrenez în Liga a IV-a, de ce nu? Dar să fie un proiect de viitor, să avem susţinere financiară", a spus Rotariu, citat de aceeaşi sursă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite