Hurghada, cea mai noua destinaţie charter de pe Aeroportul Timişoara. „Undeva la 345 de euro poţi găsi un hotel de cinci stele, cu all-inclusive”

0
0

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara şi agenţia Christian Tour au prezentat noua destinaţie: cursa charter spre Egipt.

După Antalaya, Zakynthos şi Heraklion, a fost introdusă o nouă cursă charter de pe Aeroportul Timişoara.

Cursele vor fi operate de Christian Tour în parteneriat cu compania aeriană Blue Air, în fiecare zi de vineri, începând cu 31 august. 

La doar 3 ore şi 40 de minute de zbor, turiştii vor putea fi aproape de istoria antică a lumii, de Valea Regilor, de minunatele piramide, de Sfinx şi de muzeele care păstrează comorile descoperite de-a lungul timpului pe teritoriul Egiptului Antic.
 

Amatorii de aventuri pot face scufundări în Marea Roşie pentru a admira reciful de corali şi peştii multicolori sau vor putea merge într-un safari în deşert. 

Ne bucură foarte mult că agenţia Christian Tour deschide această rută, spre Egipt. Ultima dată a fost operată în 2007, de către Air Cairo. Acum Blue Air va oprea pentru Chiristian Tour. În Egipt sezonul este pe întreg anul, nu există doar un sezon estival. Pentru noi este şi o premieră. E prima cursă charter din afara sezonului estival. Pot să te duci la mare şi în noiembrie”, a declarat Daniel Stamatovici, director comercial Aeroportul Timişoara.

Contractul dintre Christian Tour şi Blue Air a fost semnat pe o perioadă de un an, cu posibilitata de prelungire. 

Cele mai ocupate curse de vacanţă de pe Aeroportul Timişoara sunt cele spre Antalya.
 

Primele două curse spre Hurghada sunt deja ocupate 100 la sută, semn că timişorenii sunt interesaţi de noua destinaţie.

În urma discuţiilor cu tour operatorii, Spania reprezintă o destinaţie posibilă. Există cereri mari pentru Spania aşa că de anul viitor se pare că vom avea charter şi spre acea destinaţie”, a mai spus Daniel Stamatovici.

Imagine indisponibilă

Christian Tour oferă chartere spre Egipt de pe cinci aeroporturi. Noile curse, care pleacă săptămânal spre Hurghada, sunt de la Cluj şi Timişoara. 

„Numărul românilor care vor să meargă într-o vacanţă în Egipt a crescut de 4-5 ori în comparaţie cu anul trecut. Pentru a satisface toate solicitările, Christian Tour, cel mai mare operator de chartere de pe piaţa locală, a decis să introducă noi zboruri către această destinaţie, atât din Bucureşti, cât şi din Timişoara şi Cluj-Napoca. Primele două curse de la Timişoara sunt pline. Sunt 180 de persoane pe fiecare zbor. Lucrăm la al treilea, care este deja peste 60 la sută. Tarifele sunt foarte bune. Undeva la 345 de euro poţi găsi un hotel de cinci stele, cu all-inclusive, cu aqua park. Hurghada este o detinaţie foarte prietenoasă pentru familiile cu copii. Ai nisip, cultură, Sfinx, piramide. Ne-am dorit mult să aducem Egiptul”, a spus Cristian Pandel, acţionarul majoritar şi proprietarul companiei Christian Tour. 
 

Realmente, de câţiva ani turismul în Egipt şi-a revenit, iar hotelurile sunt în stop sale. Raportul dintre preţurile pachetelor care includ cazare si bilete de avion si calitatea serviciilor este foarte bun. Sunt facilităţi pentru familiile cu copii, există şi hoteluri de lux pentru turiştii care îşi doresc astfel de servicii, există şi foarte multe posibilităţi de agrement. Aşa se explică revenirea Egiptului şi în preferinţele turiştilor români”, a declarat Maged Erian, director comercial Christian Tour. 

Statiunea se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri

Hurghada este un fost sat pescăresc de pe ţărmul Mării Roşii din Egipt. El a devenit din anii ‘80 un centru turistic important, care are în prezent 60.000 de locuitori. Centrul turisitic şi balnear s-a dezvoltat printr-un sprijin financiar arab, nordamerican şi european. 

Statiunea se întinde pe o lungime de circa 40 de kilometri, de-a lungul litoralului. În ultimii ani a devenit un clasic al vacanţelor "all-inclusive" organizate de agenţii de voiaj europene.

Plajele de nisip de la Marea Roşie au fost vizitate în anul 2004 de circa un milion de turişti, din care cei mai mulţi erau veniţi din Germania, Anglia şi Rusia. 

Imagine indisponibilă

Azi Hurghada se prezintă ca un şirag de hoteluri cu o arhitectură orientală, înşirate de-a lungul litoralului Mării Roşii. 

În apropierea oraşului se află un aeroport internaţional. 

Populaţia Hurghadei se triplează în timpul sezonului turistic, deoarece oraşul este situat într-o regiune tropicală, el este vizitat şi atunci când în zona temperată s-a încheiat sezonul turistic. 

Regiunea înconjurătoare a localităţii este o regiune de deşert în care se organizează excursii safari cu vizitarea unor sate de beduini.

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite