GALERIE FOTO Clădiri care arată ca după bombardament într-un cartier istoric al Timișoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmele trebuie să aibă ca temă viaţa în cartierul Fabric
Filmele trebuie să aibă ca temă viaţa în cartierul Fabric

O parte dintre locuitorii cartierului Fabric stau lângă imobile parcă abia ieșite dintr-un război. Pe lângă faptul că sunt niște adevărate pericole publice, clădirile au mai și fost umplute cu gunoaie, astfel încât au devenit și posibile focare de infecții.

În timp ce vecinii sunt disperați de situația în care se află casele din imediata apropiere a locuințelor lor, autoritățile spun că nu au ce face pentru a grăbi rezolvarea situației. Imobilele sunt proprietate privată, iar reprezentanții primăriei și ai poliției locale spun că nu au cum să intervină decât amendând proprietarii. Aceasta nu este însă o soluție care să rezolve problema, pentru că în timp ce amenzile se adună clădirile rămân în aceeași stare deplorabilă.

Vezi aici o GALERIE FOTO cu imobile din cartierul Fabric

"Nu știm ale cui sunt clădirile, oamenii spun că proprietarii sunt plecați din țară și că nu îi interesează ce au lăsat în urmă. E incredibil că se poate să fie lăsate în halul ăsta. Au fost clădiri bune, dar s-au distrus. Noi nu avem ce să facem, așteptăm să cadă!", a spus Dumitru Lăcătușu (42 de ani), care locuiește lângă imobilele în cauză.

"Privitor la monumentele istorice, în prezent se derulează un program de sprijin financiar de reabilitare a monumentelor istorice situate în cartierele Fabric, Cetate și Iosefin. Polițiștii locali iau legătura cu proprietarii, aceștia fiind îndrumați a se adresa centrului din str. Ștefan cel Mare nr. 2, pentru detaliile legate de procedura de reabilitare", a fost răspunsul purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Timișoara, Voicu Mudura.

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite