FOTO UPDATE Accident de tren lângă Timişoara: patru vagoane de tren pline cu motorină au deraiat. Unul dintre ele s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru vagoane ale unui tren care transporta motorină au deraiat miercuri seara, în judeţul Timiş, pe raza comunei Moşniţa Nouă. Trenul mergea spre depozitul Petrom din Timişoara.

UPDATE ORA 10.40 Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis un comunicat de presă referitor la deraierea vagoanelor cistern, în apropiere de Timişoara.

„Trenul de marfă avea în compunere 24 de vagoane şi circula pe linia industrială care aparţine societăţii private SC International Rail Transport Timişoara. Vagoanele se vor ridica cu mijloace proprii ale societăţii private care administrează această linie de cale ferată. Comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar. Graficul de circulaţie al trenurilor de călători şi de marfă care se desfăşoară pe infrastructura feroviară publică nu a fost perturbat”, se arată în comunicat.

Reamintim că pe linia industrială care face legătura între staţia Semenic şi Calea Buziaşului, patru vagoane cisternă din compunerea unui tren de marfă, care transporta motorină, au deraiat, iar unul s-a rasturnat, în timpul operaţiunilor de manevră executate de personalul companiei SC International Rail Transport Timişoara.


UPDATE ORA 9.00 În continuare circulaţia între zona Ciarda Roşie şi localităţile Urseni şi Moşniţa Nouă este întreruptă din cauza trenului deraiat miercuri seara. Deşi s-a lucrat toată noaptea, cei de la intervenţii nu au reuşit să golească motorina din cisterna răsturnată. 

Accidentul s-a produs miercuri seara pe raza localităţii Moşniţa Nouă, la câţiva kilometri de intrarea în Timişoara.

 Deocamdată nu se cunosc cauzele pentru care vagoanele au sărit de pe şine. Una din cisterne s-a răsturnat pe o parte. Alte trei sunt ieşite de pe şine. La faţa locului se află trei maşini de pompieri care supraveghează zona, pentru a se asigura că nu se va produce un incendiu. 

Linia de cale ferată este distrusă în punctul unde a deraiat trenul.

În prezent, se aşteaptă aducerea unor utilaje grele, care să permită ridicarea vagonului care s-a răsturnat. 

Pompierii spun că nu există pericol de explozie, pentru că vagonul care s-a răsturnat nu a fost fisurat, iar închiderea cisternei are un sistem de siguranţă foarte bun. 

Locolotiva trăgea după ea 20 de vagoane pline cu motorină. Trebuia să ajungă în depozitul Petrom din Timişoara, nu departe de locul accidentului. 

Probabil că locomotiva va putea ajunge la Petrom doar cu patru cisterne, asta în cazul în care cea din urmă va fi pusă pe şine. Celelelte vagoane pot fi trase doar spre direcţia din care a venit trenul. Asta pentru că linia de cale ferată este practic distrusă în zona în care s-a răsturnat una din cisterne.

Deocamdată nu se poate traversa drumul care leagă Ciarda Roşie de Urseni şi Moşniţa Nouă pentru că vagoanele se află chiar în zona de trecere a căii ferate. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite