FOTO Timişorenii au mărşăluit prin oraş mai bine de trei ore, pentru salvarea Roşiei Montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestanţii au luat la pas bulevardele din Timişoara FOTO: Ştefan Both
Manifestanţii au luat la pas bulevardele din Timişoara FOTO: Ştefan Both

Protestele împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au continuat şi la Timişoara. Manifestanţii au plecat din Piaţa Victoriei pe traseul Piaţa Mărăşti, bulevardul Take Ionescu, Modern, Piaţa Traian, Prefectură, Piaţa Unirii

De mai bine de zece zile protestele din capitala Banatului se desfăşuară zi şi noapte. Asta pentru că în Piaţa Unirii există un loc de campare al manifestanţilor care şi-au întins corturile lângă statuia Sfintei Treimi. 

Ca în fiecare duminică, timişorenii au ieşit cu mic cu mare, la protest. Locul de întâlnire a fost Piaţa Victoriei, însă planul era să se plece într-un marş pe străzile oraşului. 


După ce s-au adunat în faţa Operei, manifestanţii înarmaţi cu pancarde, mesaje, instrumente de făcut gălăgie, unii însoţiţi de câini, alţii pe bicicletă sau picioroange, au luat-o la pas spre Piaţa Mărăşti, via Piaţa Libertăţii şi Unirii. 


Oamenii i-au îndemnat, pe tot parcursul plimbării, pe timişorenii care ieşeau la geamuri sau pe balcoane să li se alăture. “Veniţi cu noi!”, se auzea din voceile manifestanţilor care, însoţiţi de jandarmi, au mărlăluit pe bulevardul Take Ionescu. 


Aşa se face că dacă iniţial erau în jur de 300-400 de persoane, la un moment dat numărul manifestanţilor să se apropie de o mie. Protestatarii, în rândul cărora s-au aflat din nou numeroşi muzicieni şi artişti cunoscuţi din Timişoara, au ajuns în cartierul Modern, iar de acolo au cotit-o spre Piaţa Traian. 
 

Protest "Roşia Montană" la Timişoara FOTO

Manifestanţii în faţa Prefecturii FOTO: Ştefan Both

După aproape trei ore de mers prin oraş, grupul de manifestanţi a ajuns în faţa Prefecturii. S-au oprit doar pentru câteva clipe pentru scandări cu dedicaţie, iar apoi s-au pornit spre Piaţa Unirii. Au ajuns în piaţă strigând deja cunoscutul slogan “Uniţi salvăm Roşia Montană!”. Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de copii din trupa All Frends Band.


Citiţi şi:
 

FOTO A treia duminică de proteste împotriva proiectului Roşia Montană, la Timişoara

FOTO VIDEO Artiştii din Timişoara au avut spectacol la protestul „Salvaţi Roşiană Montană”. Manifestanţii au blocat circulaţia în faţa Primăriei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite