FOTO S-a deschis circulaţia în noul subpasaj al Timişoarei. Cum se circulă în tunelul galerie de artă de la Iulius Town

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni dimineaţa a fost deschisă circulaţiei maşinilor noul subpasaj realizat la Iulius Town. Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume.

GALERIE FOTO

Şoferii pot traversa în subteran întreg ansambul Iulius Town, din apropierea intersecţie de pe bulevardul Antenei, până în Piaţa Consiliul Europei şi invers. 

Subpasajul are o lungime de 203 metri (26,5 metri lăţime), două benzi pe sens şi va face face parte din inelul 2. 

Deschiderea circulaţiei în tunel a fost făcută, luni dimineaţa, de primarul Nicolae Robu. 

„Al 4-lea subpasaj al Timişoaei realizat în ultimii 7 ani, dat în folosinţă astăzi, 02.09.2019, la ora 10.15. Mergem înainte! Împreună, facem Timişoara mai tare ca oricând... Reamintesc, acest pasaj a fost realizat pe banii investitorului proiectului Iulius Town, condiţie sine qua non impusă de subsemnatul la aprobarea acestui proiect, dată fiind importanţa pe care o are pentru traficul din Timişoara, în înţelegerea noastră, inelul 2”, a scris Robu, pe pagina sa de Facebook.

Traficul în zonă a fost reorganizată un pic. Şoferii care intră în pasaj dinspre Circumvalaţiunii au la dispoziţie o bretea, pe lângă fostei clădiri Bosch, zona respectivă fiind semaforizată. 

Cei care ies din tunel pot merge direct spre Calea Circumvalaţiunii şi Torontalului.  

image

Tunelul a fost realizat de companiile Iulius şi Atterbury şi a fost donat apoi municipalităţii care va avea de făcut un nou pasaj, în prelungire, în Piaţa Consiliul Europei. 

image


Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume. Acest proiect s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi şi a beneficiat de participarea unor artişti din venezuela, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova şi România. 

image
image
image
image
image
image

Citeşte şi:

FOTO A fost inaugurat Iulius Town Timişoara, investiţie totală în valoare de 442 de milioane de euro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite