Mahindra cumpără Ssangyong

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ssangyong va furniza  multă tehnologie indienilor de la Mahindra
Ssangyong va furniza multă tehnologie indienilor de la Mahindra

Compania indiană Mahindra&Mahindra a semnat contractul final de preluare a producătorului coreean Ssangyong pentru 463 milioane de dolari.

Mahindra va achiziţiona o cotă de 70% din Ssangyong Motor prin emiterea de noi acţiuni cu o valoare de 378 de milioane de dolari. De asemenea, producătorul indian va cumpăra 95,4 miliarde din bunurile de trezorerie ale companiei Ssangyong, valoarea fiind de 85 de milioane de dolari. Definitivarea afacerii este aşeptată să aibă loc în februarie/martie anul viitor. În luna august a acestui an, creditorii Ssangyong au ales
Mahindra ca favorit la preluarea companiei care s-a aflat sub protecţia legii falimentului încă din 2009.

Beneficii bilaterale

Pawan Goenka, preşedintele diviziei auto Mahindra, a declarat cu ocazia semnării contractului final: „Această preluare ne dă posibilitatea să introducem un portofoliu premium de SUV-uri pe piaţa indiană, oferind o nouă posibilitate de creştere pentru Ssangyong. În plus, ne permite să ne întărim poziţia dominantă pe care o avem în segmentul vehiculelor utilitare".

Oficialii Mahindra au declarat că doresc să păstreze intactă moştenirea mărcii Ssangyong, contribuind la dezvoltarea şi promovarea acesteia pe pieţele globale. Planul prevede ca Ssangyong Motor să continue să funcţioneze ca o entitate independentă, cu management majoritar coreean. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite