EXCLUSIV Situaţie incendiară pentru pompierii din Timişoara. Angajaţii se înghesuie la demisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că un număr important de pompieri urmează să fie disponibilizaţi a stârnit rumoare prin angajaţii "ISU Banat". Până la această oră nu se ştie câţi oameni vor fi concediaţi, dacă aceştia urmează să primească salarii compensatorii şi cine va pleca. Peste noapte, unii dintre angajaţi s-au trezit deja cu posturile desfiinţate.

Fără să aştepte listele cu concedieri, mulţi dintre angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Banat" au ajuns deja să îşi depună demisiile. Pompierii spun că sunt sătui de salariile mizerabile, de condiţiile tot mai grele de lucru şi de deciziile aberante ce le sunt comunicate de la Bucureşti.

A început coşmarul jandarmilor. Cine rămâne şi cine pleacă?

Săptămână neagră pentru jandarmi - „Mă întreb dacă nu ar fi mai bine să-mi trag un glonţ în cap"

"E o bătaie de joc. Am colegi care au fost anunţaţi că postul lor a fost desfiinţat de pe o zi pe alta, chiar dacă ei lucrează aici de peste 10 ani. Noi am servit statul cu respect şi muncă serioasă, iar statul ne serveşte cu un şut în fund. Eu mi-am anunţat demisia. Am de gând să plec în Europa. Ţara asta nu mă merită", spune sub protecţia anonimatului unul dintre angajaţii ISU Banat care urmează să îşi facă lichidarea.

În timp ce celelalte structuri din Timiş ce aparţin de MAI au primit deja o listă cu numărul persoanelor ce vor fi concediate, la ISU Banat încă nu se ştie nimic. "Nu a fost anunţat un număr exact de persoane ce urmează să fie disponibilizate. După data de 15 septembrie vor fi întocmite listele, atunci când vom afla mai multe detalii de la Bucureşti. Oricum, în această perioadă avem mulţi angajaţi care se pensionează la termen sau îşi dau demisia, astfel că în momentul întocmirii listelor e posibil ca anumite posturi să fie libere", a spus Paula Benga, purtătoarea de cuvânt a ISU Banat.

La ora actuală, ISU Banat are 700 de angajaţi, iar primele persoane care vor fi concediate sunt cele care nu îndeplinesc criteriile de sănătate, respectiv au avut sancţiuni sau abateri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite