EXCLUSIV Kika deschide la Timişoara al doilea magazin de mobilă şi decoraţiuni interioare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kika la Timişoara FOTO Ştefan Both
Kika la Timişoara FOTO Ştefan Both

La opt ani de la deschiderea magazinului de la Bucureşti, austriecii de la Kika se pregătesc de inaugurarea celui de-al doilea spaţiu comercial din România.

Compania austriacă de retail de mobilă Kika Möbelhandelsgesellschaft, cu sediul central în  St. Pölten, se pregăteşte să deschidă la Timişoara cel de-al doilea magazin din România. Acesta va fi amplasată la ieşirea din oraş, pe Calea Aradului, în spatele benzinăriei LukOil şi restaurantul Valery 4. Structura construcţiei este deja realizată, clădirea este complet îmbrăcată. Lucrarea este făcută de omul de afaceri Teodor Tuducan, patronul fabricii de apă minerală Perenna. Acesta speră ca magazinul Kika să se deschidă în această toamnă.

„Eu am fost cel care a insistat să vină Kika la Timişoara, pentru că nu există aici un magazin de mobilă şi bricolaj car să rezolve toate problemele, de la A la Z. Aici poţi să găseşti mobilă de toate felurile. De la cele ieftine, la cele scumpe, care ajung la 10.000 de euro. Toată construcţia are 7.000 de metri pătraţi. 4.500 de metri pătraţi vor fi pentru spaţii de vânzare, 1.500 de metri pătraţi sunt pentru depozit. Am fost totul făcut după planurile date de ei, însă încă nu am semnat contractul. Directorul general pe Europa de Est vine la Timişoara la sfârşitul acestei luni şi sper că din toamnă să avem Kika în Timişoara”, a declarat Teodor Tuducan, unul dintre milionarii din Timişoara.
 

Pentru o mai bună vizibilitate a magazinului Kika, Tuducan va demola fostul punct de control al miliţiei de pe vremea comunismului, de la intrarea în Timişoara, transformat între timp în sediu de birouri pentru Perenna. 

Kika la Timişoara FOTO Ştefan Both

Kika se grăbeşte să se extindă în zona de vest pentru a lua faţa celor de la Ikea, principalii lor concurenţi pe piaţa din România. Deşi se zvoneşte de mult timp deschiderea unui punct de vânzare Ikea la Timişoara, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Cei de la Kika au în plan deschiderea, tot în cel mai scurt timp, al unui magazin şi la Oradea. 

Magazinul din Bucureşti, deschis în 2008

În decembrie 2008, Kika a inaugurat primul magazin din România, situat în cadrul West Park din zona Militari (Bucureşti), în urma unei investiţii de 31 de milioane de euro. Magazinul Kika din Bucureşti dispune de o suprafaţă de 27.000 metri pătraţi şi oferă o gamă de peste 50.000 de articole inclusiv peste 13.000 de articole de mobilier şi accesorii.

Kika Bucuresti

„La Kika clientul este în centrul atenţiei şi are posibilitatea de a achiziţiona totul <dintr-un singur loc>. Soluţii individuale de mobilare, ultimele noutăţi din domeniu, accesorii minunate pentru casă – toate acestea le găsiţi la Kika, magazinul numărul 1 în idei pentru casa ta, care oferă soluţii pentru toate nevoile individuale ale clienţilor săi. Gamei largi de produse i se adaugă o varietate de servicii, de la planificarea asistată de calculator, inclusiv animaţii 3D, până la livrare, montare şi servicii de cusut perdele. O noutate o reprezintă serviciul de transport pe care compania îl pune la dispoziţia clienţilor săi gratuit, pentru a-şi transporta cumpărăturile conducând microbuzul Kika”, aflăm de pe site-ul companiei Kika.

Kika la Timişoara FOTO Ştefan Both

Magazine în Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia şi România

Kika are 55 de magazine în Austria, 8 în Ungaria (primul magazin deschis în anul 2000), plus două Kika by Quatromobilli, 7 în Cehia, 4 în Slovacia, unul în Serbia şi unul în România – însă unde se pregăteşte de deschiderea celui de-al doilea magazin, la Timişoara. Mai există un magazin Kika şi în Arabia Saudită.

Grupul Kika/Leiner a fost mereu unul dintre liderii pieţei de mobilă din Europa.

Compania a fost fondată în 1973 de Herbert Koch, care este director general şi acţionar al Kika. Atunci era un concept nou şi revoluţionar. Venise timpul ca oamenii să îşi aleagă şi să îşi monteze singuri mobila, iar magazinul punea la dispoziţie un autobuz pentru transportul produselor voluminoase. Aşa numitul concept „cash and carry”, care presupune că cea mai mare parte a obiectelor de mobilier şi accesoriilor pentru casă sunt disponibile imediat, era nou în Austria şi s-a dovedit un concept de succes. 

Din 2013, Kika a intrat în rândul grupului Steinhoff Internationa, care ocupă locul doi în lume la comercializarea mobilei.


Citeşte şi:


FOTO A fost inaugurat primul hipermarket Carrefour din Timişoara: Se vor valorifica legumele şi frunctele din judeţul Timiş

FOTO S-a deschis cel de-al doilea mall din Timişoara. Shopping City a costat aproape 100 de milioane de euro

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite