Test cu detectorul de minciuni în cazul studentei violate după ce a acceptat o partidă de sex în trei. „Moralitate, nemoralitate, violul există”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei tineri acuzaţi de viol sunt în prezent în arest la domiciliu FOTO pressalert.ro
Cei trei tineri acuzaţi de viol sunt în prezent în arest la domiciliu FOTO pressalert.ro

Dosarul în care trei tineri din Timişoara sunt judecaţi pentru viol şi complicitate la viol a ajuns la Curtea de Apel Timişoara, după ce au primit în primă instanţă pedepse cuprinse între 3,4 şi 5 ani de închisoare. În cadrul procesului, cei trei tineri acuzaţi de viol vor fi testaţi cu detectorul de minciuni. Studenta, care este parte vătămată în acest dosar, a refuzat să se prezinte până acum în faţa Curţii de Apel.

Cristian Ciocîrlie, Marius Oprea şi Denis Burz, trei tineri din Timişoara trimişi în judecată pentru viol şi condamnaţi în primă instanţă la pedepse cuprinse între 3,4 şi cinci ani de închisoare, vor fi testaţi cu detectorul de minciuni. Asta a decis Curtea de Apel Timişoara, acolo unde dosarul este în fază de apel.

Carin Antonescu, avocatul unuia dintre inculpaţii din dosar a declarat pentru „Adevărul ”că tinerii acuzaţi de viol şi complicitate la viol au acceptat testul cu detectorul de minciuni.  „Declaraţiile ei sunt oscilante. A dat patru declaraţii. Scheletul se menţine, dar amănuntele contează şi ele diferă”, a declarat avocatul potrivit căreia victima din dosar va trebui să fie întrebată „cum a avut revelaţia prin care a realizat că doar Oprea este vinovat”.

Pe de altă parte, tânăra care este parte vătămată în dosarul de viol a refuzat să se prezinte în faţa Curţii de Apel Timişoara pentru a fi audiată, dispunându-se aducerea în faţa instanţei cu mandat de aducere.

Avocatul victimei, Alina Giurcă, a declarat că se încearcă punerea la îndoială a moralităţii fetei, însă acest lucru nu este relavant în dosar. „Moralitate, nemoralitate, violul există”, a declarat avocatul. În privinţa declaraţiilor clientei sale, Alina Giurcă a declarat că acestea au fost menţinute de fiecare dată, dar tânăra a refuzat să se prezinte în faţa Curţii de Apel Timişoara pentru că nu vrea să dea ochii cu violatorii. Avocatul a explicat că în cadrul procesului de pe fond, victima a fost audiată într-o separat, tocmai pentru a nu se întâlni cu violatorii. În cadrul procesului din apel, avocatul nu a putut prezenta la momentul depunerii cererii toate documentele, astfel că instanţa a respins cererea de audiere într-o altă sală a victimei. „Acum ea este sub tratament la psiholog pentru că făcea atacuri de panică. Şi-a menţinut în permanenţă declaraţiile. Curtea de Apel ne-a respins cererea cu privire la acest lucru (n.r. audierea separată) pentru că la momentul depunerii cererii nu s-au putut prezenta toate documentele din care să reiasă că este o persoană vulnerabilă”, a declarat avocatul, potrivit căreia tânăra a spus că nu vrea să dea ochii cu violatorii în sala de judecată.

Dosarul de viol aflat acum pe rolul Curţii de Apel Timişoara a fost deschis după plângerea unei studente de la Drept, care a reclamat faptul că a fost victima unui viol, după ce a acceptat o fantezie propusă de prietenul ei de la vremea respectivă. „A venit la colţul străzii după mine (n.r. prietenul ei). Era el cu prietenul lui. El mi-a spus că are o fantezie să o facem în trei şi pentru că ţin la el am zis să-i mai îndeplinesc această dorinţă.  Din această cauză m-am urcat de bună voie la el în maşină. La vreo cinci străzi distanţă mai urcă doi prieteni de ai lui, unul fiind verişorul prietenului meu la care ţineam şi îi făceam toate poftele. A mai urcat şi o fată care a condus maşina. Mi-au spus că o luăm pe o scurtătură ca să ajungem la Sânandrei şi au luat-o pe un câmp. S-au oprit pe câmp şi fata a rămas în maşină. Nu mi-a spus nimic. Individul cu care obişnuiam să mă văd a început să mă dezbrace de faţă cu toţi. Am spus că nu,nu, nu. Mi-a luat tricoul şi mi l-a aruncat pe câmp. Am mers mai încolo cu el şi cu prietenul lui ca să-i îndeplinesc fantezia. Apoi a venit un individ şi i-am spus că nu vreau şi-l voi muşca. A venit verişorul tipului chemat de el. S-a dezbrăcat. Pe mine m-a pus în genunchi. Eram dezbrăcată complet. M-a strâns de păr, de gât. A început să dea în mine de nervi pentru că nu am mai vrut să întreţin relaţii sexuale cu nici unul dintre ei. M-a lovit cu piciorul în coaste, cu palma peste cap. Lui îi plăcea să mă vadă bătută, chinuită că eu nu sunt o fată deşteptă care practica gang-bang-uri. Dacă nu fac m-a ameninţat că o să mă lase lată pe câmp. Până la urmă a trebuit să cedez şi să întreţin relaţii sexuale cu toţi trei”, a povestit tânăra, pentru pressalert.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite