Dominic Fritz, în scandalul centrelor de vaccinare: „Dacă ni se dau atribuţii, să vină şi banii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei Dominic Fritz se alătură primarilor care cer bani de la Guvern pentru centrele de vaccinare
Primarul Timişoarei Dominic Fritz se alătură primarilor care cer bani de la Guvern pentru centrele de vaccinare

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, se alătură primarilor care cer bani de la Guvern pentru gestionarea centrelor de vaccinare. În Timişoara, trebuie organizate 17 astfel de centre, însă edilul nu a putut spune câte centre vor fi funcţionale în data de 15 ianuarie.

Primăria Timişoara lucrează cu Direcţia de Sănătate Publică şi ISU pentru pregătirea celor 17 centre de vaccinare. Cu două zile înainte de termenul la care centrele ar trebui să fie deschise, funcţionarea lor este încă incertă. Primarul Dominic Fritz nu a putut spune câte dintre cele 17 centre de vaccinare din Timişoara vor fi deschise până în data de 15 ianuarie.

„O bună parte dintre ele (n.red. - dintre spaţii) sunt puse la dispoziţie de firme private. Aţi văzut că aşa cum am spus de mai mult timp, încă avem neclarităţi în privinţa finanţării. Chiar şi operaţionalizarea s-ar putea să implice primăria. Aici este o responsabilitate comună MAI, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul a declarat că, pe lângă problema legislaţiei neclare în privinţa angajării personalului, este şi o problemă de fonduri, pe care primăria ar trebui să le pună la dispoziţie.

„Ideea nu este ca doar să dotăm şi să punem la dispoziţie un spaţiu. Nu este clar de unde o să vină banii pentru cei care o să lucreze. Eu mi-aş dori ca primarii României să nu mai fie văzuţi doar ca nişte soluţii rapide care să pună în practică ceva gândit altundeva. Acolo unde ni se delegă nişte responsabilităţi să vină şi banii”, a declarat Dominic Fritz, potrivit căruia până în data de 15 ianuarie o să fie deschise doar unele dintre cele 17 spaţii din oraş.

„Depinde de cum vom împărţi paturile şi laptopurile, câte dotări o să aducă cele nouă centre private. Se fac aceste calcule în aceste ore şi zile”, a mai declarat Dominic Fritz.

Vă mai recomandăm: Nicolae Robu, în prima zi de „civilie“: Mulţi dintre cei care se uitau să nu am vreo scamă sunt nişte lichele

Dominic Fritz devine oficial primar al Timişoarei. Întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase, în prima zi de mandat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite