Deta, noua atracţie turistică a judeţului Timiş: patru clădiri iluminate arhitectural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase clădiri din Deta și localitatea sârbă Vrsac vor fi iluminate
Cele mai frumoase clădiri din Deta și localitatea sârbă Vrsac vor fi iluminate

S-au încheiat cele mai importante activităţi în cadrul proiectului demarat în parteneriat cu oraşul sârbesc Vârşeţ, de iliminare a celor mai importante obiective turistice. Proiectul valorează 865.855 euro, din care 260.000 de euro revin celor de la Deta.

Cele mai frumoase clădiri din Deta și localitatea sârbă Vârşeţ au fost iluminate arhitectural din fonduri europenele care se ridică la suma de 865.855 euro. Primarul oraşului Deta, Petru Roman, a anunţat astăzi încheierea celor mai importante activităţi în cadrul acestui proiect şi i-a invitat pe partenerii din Serbia să vadă cele mai importante obiective turistice din oraş care au beneficiat de investiţii în cadrul proiectului.

Vezi galerie foto cu clădirile iluminate la Deta şi Vârşeţ

Biserica ortodoxă din Opatiţa, Biserica Catolică din Deta, Biserica Ortodoxă din oraş şi Turnul Pompierilor, clădire care urmează să devină brand al oraşului Deta, au fost iluminate arhitectural, devenind astfel cele mai importante obiective turistice din Deta.

„Acest proiect este o mare realizare pentru oraş. Încurajează turismul şi ne ajută să redăm oraşului strălucirea de odinioară, cea a unei localitati cu o istorie bogată, care a trecut cu deminitate prin multe dificultăţi. Oamenii care vor trece prin Deta, nu vor putea ignora frumuseţea şi aspectul impunător al celor patru clădiri iluminate. Oraşul nostru are la dispoziţie o tehnologie care, în judeţul Timiş, se mai regăseste poate doar în iluminatul Catedralei din Timişoara”, a spus  Petru Roman.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi oferta turistică comună a oraşelor Vârşeţ şi Deta -  aplicarea de noi tehnologii în iluminare” este de 865.855 euro, din care 240.000 revin oraşului Deta. Durata proiectului a fost de 12 luni, iar implementarea s-a facut simultan în Deta şi la Vârseţ, Serbia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite