Daune morale de 150.000 de euro pentru familia unui bărbat omorât în bătaie în secţia de Poliţie. Pedeapsa primită de comisarul acuzat că a lovit mortal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă într-un dosar de lovituri cauzatoare de moarte în care un fost şef de Poliţie orăşenească a fost trimis în judecată, fiind acuzat că l-a omorât în bătaie pe un cetăţean, chiar în sediul Poliţiei. Fostul comisar a fost condamnat la închisoare cu executare şi obligat să plătească, alături de Poliţia Judeţului Timiş, suma de 150.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă.

Fostul şef al Poliţiei Oraşului Gătaia din judeţul Timiş, Daniel Ion Disagă, a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru lovituri cauzatoare de moarte. Disagă este acuzat că l-a omorât în bătaie pe un bărbat cu care a intrat în conflict în microbuzul cu care cei doi făceau naveta pe ruta Timişoara-Gătaia. Tribunalul Timiş a emis recent prima sentinţă din acest dosar, condamnându-l pe fostul comisar la cinci ani de închisoare cu executare.

Tribunalul Timiş a mai dispus plata unor daune morale în valoare de 150.000 de euro, câte 50.000 de euro pentru concubina victimei şi fiecare dintre cei doi copii. Potrivit sentinţei, care nu este definitivă, daunele morale trebuie plătite de Daniel Disagă, în solidat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, al cărui angajat a fost Disagă la data comiterii faptei. VEZI AICI întreaga poveste a cazului care a dus la moartea pentru care a fost condamnat fostul şef al Poliţiei Gătaia. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite