Primarul Timişoarei este dispus să demisioneze din fruntea PNL Timiş: Robu cere demisia tuturor preşedinţilor care au obţinut un scor mai mic de 30%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu, primarul Timişoarei
Nicolae Robu, primarul Timişoarei

Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş, propune ca toţi preşedinţii de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, să îşi dea demisia.

Rezultatele dezastruoase obţinute de PNL la alegerile parlamentare de duminică l-au făcut pe Nicolae Robu, preşedintele filialei Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional, să ceară organizarea de alegeri interne.

Robu susţine că explicaţiile pentru eşec sunt „multiple şi complexe şi se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaşte cu precizie”.

Primarul Timişoarei afirmă că se impune şi asumarea răspunderilor pentru rezultatele alegerilor. 

„A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca Preşedintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect şi cu certitudine neproductiv.

Eu propun următoarele:

1. Organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie

2. Dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu Preşedintele partidului

3. Demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30% (deci: inclusiv a subsemnatului)

4. Constituirea unui BPN interimar format din toţi preşedinţii de filială care au obţinut un scor mai mare decât scorul mediu pe ţară al partidului, plus actualul Preşedinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne

5. Numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui Preşedinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne

6. Numirea de către BPJ-uri a unor preşedinţi de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri; în filialele cu scor sub scorul mediu pe ţară al partidului, aceştia vor fi obligatoriu alţii decât cei în funcţie la data de 11.12.2016”, a transmis Nicolae Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite